Brennerpas
| 14:47 | Rik Werner

Alpenlanden willen vrachtwagenchauffeurs van de Brennerpas af hebben

Italië, Oostenrijk en Duitsland werken aan plannen om vrachtwagenchauffeurs te ontmoedigen over de Brennerpas door de Alpen te rijden. Mogelijk wordt de tol flink verhoogd.

Dat is tijdens een overleg tussen de verkeersministers van de drie landen naar voren gekomen, zo melden Duitse media. De drie landen streven er naar dat er straks zo veel mogelijk vracht per trein wordt vervoerd.

Mei

In mei volgen definitieve besluiten, die vervolgens tegen het einde van het jaar ingevoerd worden. De Brennerpas is nog altijd een populaire route onder chauffeurs, met als gevolg dat er regelmatig files ontstaan. De drie landen willen aan die files een einde maken.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

4 Reacties
  1. En hoe zouden al die duizenden vrachtauto’s van en naar Italië moeten? Toch niet met de trein, hè? Als dat door zou gaan ben je gewoon weer een dikke week van huis met je blok-vracht naar noord Italië… terwijl je NU bonnen 4 dagen weer op de hof staat!!

  2. En niet te vergeten het nachtrijverbod. Dan begint het circus s morgens om 5
    uur allemaal weer te rijden. En niet te vergeten dat de brenner autobahn is
    aangelegd met het geld van de toenmalige EEG.

  3. Hypocriete Oostenrijkers. Nu het geld geïnd is willen ze van de vrachtwagens af. Files?? Wie veroorzaakte die?? De controlepolitie, en het inhaalverbod. Vrachtwagens ook slecht voor het milieu!!! Maar nu hebben ze duizenden sneeuwkanonnen aanstaan. Bah vies volk. Een oudere man zei ooit tegen mij: al wat een pet op heeft in Oostenrijk deugt niet.

    1. Wat hebben sneeuwkanonnen er mee te maken?! Die draaien niet op diesel, enkel op groene stroom van de waterkrachtcentrales.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie