| 14:00 | Rik Werner

Ulft voelt zich overvallen door komst chauffeurshotel Don Trucking

Inwoners van het Gelderse Ulft zijn niet te spreken over de komst van een chauffeurshotel in hun dorp. Bewoners van de bewuste wijk beweren niet te zijn geïnformeerd. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

Omwonenden van het toekomstige chauffeurshotel zeggen het gevoel te hebben dat het onderkomen hen door de strot wordt geduwd. Een informatieavond heeft dat gevoel gisteravond niet weg kunnen halen, zo bericht de krant.

Oost-Europa

In het pand, een voormalige huishoudschool, moeten in het weekend 26 vrachtwagenchauffeurs gaan overnachten, voornamelijk afkomstig uit Oost-Europa. Zij rijden voor Don Trucking uit Winterswijk. Eigenaar Don de Jong zegt de chauffeurs hiermee een fatsoenlijk weekend onderkomen te willen bieden, nu zij de verplichte 45 uurs weekendrust niet meer in de cabine mogen doorbrengen. De ILT controleert hierop sinds deze maand.

Zero tolerance

Eigenaar Don de Jong heeft toestemming van de gemeente voor het chauffeurshotel. Hij belooft te voorkomen dat er rond het pand overlast komt. ,,Er zal een zero tolerance zijn’’, vertelt hij in De Gelderlander. ,,Ik heb geen alcoholvergunning en we wonen er zelf naast, dus we willen dat gedoe ook niet hebben.’’ Het is de bedoeling dat het chauffeurshotel uiterlijk deze zomer de deuren opent. In het pand komen niet alleen 26 slaapkamers, maar ook een ontspanningsruimte met een tafeltennistafel, biljart en fitnessapparatuur. In een ander deel van het gebouw komt een museum/galerie, waar kunst wordt tentoongesteld.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie