75 x DAF XF voor AB Texel
| 22:05 | Truckstar Redactie

75 x DAF XF voor AB Texel

AB Texel heeft 75 DAF XF trekkers bij DAF besteld.

AB Texel, onderdeel van de AB Transport Group, zet deze trucks in voor het vervoer van aardappelen. Het transport hiervan is niet seizoensgebonden en gaat het hele jaar door. Een snelle en betrouwbare levering is dan essentieel. DAF-dealer Truck Service Friesland uit Heerenveen is gestart met de levering van de nieuwe trucks en levert nog voor het einde van 2016 alle trucks af. 

Positief

Dennis Wetenkamp, commercieel directeur bij AB Texel, is positief over de prijs-kwaliteit van DAF trucks. “Daarnaast is het eenvoudig om ze in eigen beheer te onderhouden en zijn onze chauffeurs heel positief over de trucks”. Alle 75 voertuigen gaan rijden binnen Europa, met als belangrijkste markten de Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland. De keuze van AB Texel is gevallen op de DAF XF 440 Space Cab 6×2 met de Paccar MX-11 motor, gekoppeld aan een AS-Tronic automaat. 

Silent modus

De DAF trucks zijn uitgerust met de Silent mode waarbij een aantal slimme technologieën zorgt voor minder dan 72 dB(A) geluidsproductie. Met een druk op de Silent-knop schakelt de motorsoftware onmiddellijk over op een programma dat koppel en toerental beperkt. De versnellingsbak schakelt automatisch op bij lagere toerentallen. En ook de inkapseling van de versnellingsbak draagt bij aan een geluidsreductie. 
De trucks voldoen dankzij de Silent-technologie aan de eisen van het ‘QuietTRUCK’ certificaat. Hiermee kan AB Texel ook ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend goederen laden en lossen in gebieden waar een geluidsmaximum geldt. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie