Fotojaarboek
| 11:15 | Robert Servaas

Zo maak je goede foto’s voor het Fotojaarboek

De samenstelling van het Truckstar Fotojaarboek is weer in volle gang. Doordat jullie massaal foto’s insturen van je truck geeft het Fotojaarboek elk jaar opnieuw een prachtig en compleet beeld van transporterend Nederland.

Meer info over het Truckstar Fotojaarboek en inschrijven.

Om jouw vrachtwagen goed uit de verf te laten komen is het belangrijk dat de foto aan een aantal eisen voldoet. Hieronder een overzicht van wat goed en fout kan gaan. Foto’s die niet aan de eisen voldoen, kunnen we helaas niet plaatsen.

Tips

  • Zorg dat je auto schoon is

Hoe stoer het vuil er wellicht ook uitziet, een fris gewassen truck toont gewoon beter.

  • Maak de foto op een heldere dag

Hoe meer licht hoe mooier de foto. Let erop dat de schaduw juist valt en dat je eigen schaduw er niet op staat. In felle zon fotograferen is wel mooi maar ook lastig want het harde licht kan de kleuren er wat uitgebeten laten uitzien. Foto’s in het donker zijn weliswaar sfeervol maar geven minder goed alle details weer. Liever niet dus.

  • Zorg dat de auto er helemaal op staat

Kies een standpunt driekwart van voren en maak deze zowel van de linker- als rechterkant. Kies ook verschillende standpunten. Een auto vanuit een laag standpunt fotograferen levert een spannender beeld op. Zorg tevens voor een neutrale achtergrond zodat er niks afleid van de truck en pas op dat er geen personen op de foto staan.

  • Ruimte is fijn

Zorg ervoor dat de truck er niet te krap op staat, wat meer ruimte om de auto heen is mooier en maakt het makkelijker om hem in het Fotojaarboek op te nemen.

  • Originele bestanden

Maak een liggende foto met je telefoon. Let erop dat je de originele foto doorstuurt, dus niet bewerkt, en in de oorspronkelijke bestandsgrootte. De foto’s moeten namelijk minimaal 1 Mb groot zijn. Foto’s van sociale media (Facebook, Whatsapp, etc.) worden automatisch verkleind, die zijn dus niet bruikbaar.

Ga aan de slag en stuur een mooie foto in van jouw truck en maak het Truckstar Fotojaarboek 2023 compleet!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie