Van A naar Peter
| 10:27 | Arjan Olsthoorn

Compacte MAN TGL voor Van A naar Peter

De MAN TGL kennen we vooral als bakwagen, maar voor catering bedrijf Van A naar Peter uit Heerenveen is de compacte MAN-truck de ideale trekker. De truck wordt ingezet in combinatie met een mobiele keuken voor catering op locatie door heel Nederland.

Peter Waterlander, eigenaar van Van A naar Peter, houdt zich voornamelijk bezig met de catering bij wegwerkzaamheden, bouwplaatsen, evenementen en bedrijven. “Daarnaast doen we ook aan wat wij noemen ‘calamiteiten catering’. Dat zijn bijvoorbeeld grote branden of zware bergingsklussen waarbij het personeel langdurig werkzaam is op locatie. Verder werken wij veel voor wegenbouwend Nederland. Wij verzorgen dan in het werkvak complete maaltijden, lunch- en ontbijtpakketten en regelen de koffie. Tevens zorgen we indien nodig voor een mobiele toiletunit, waardoor alles op locatie geregeld is”, vertelt Waterlander.

Rijdende keuken

Voor de opleggers met daarin een compleet zelfstandig werkende keuken zocht het bedrijf een geschikte trekker. “De teruggekeurde BE-trekkers die wij eerst gebruikten, bleken te licht voor deze units. In de trailer zit alles dat we onderweg nodig hebben, met onder meer een zware generator, watertanks en een professionele horecakeuken, compleet met twee steamers. De opleggers zijn verder voorzien van verlichting die de omgeving rondom in het licht zet en een 360 graden camerasysteem. Met de complete inrichting en voorraden aan boord komt zo’n oplegger op een behoorlijk gewicht, en dat bleek te zwaar voor de BE-trekkers. MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens dacht mee over een oplossing, en zij kwamen met dit concept”, legt Waterlander uit.

TGL trekker met OptiView

De MAN TGL 8.220 met slaapcabine en hoog dak kwam af-fabriek als bakwagen. Vervolgens werd de truck door Wierda Voertuig Techniek omgebouwd tot trekker. De luchtgeveerde trekker heeft een wielbasis van 360 cm en blijkt uiterst wendbaar. De truck is uitgerust met de 4,6 liter D0834 viercilinder Euro 6 dieselmotor met 220 pk. De TGL is voorzien van de geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak. Verder is er gekozen voor het OptiView-systeem dat de spiegels vervangt door camera’s. De verschillende beelden (hoofdspiegel, groothoek- en trottoirspiegels) zijn hierbij gecombineerd in één enkel beeld. Dit is uniek. Slimme zoom-functies helpen om alles in beeld te houden. Van de complete oplegger dwars achter de trekker tot aan een goede focus op bijvoorbeeld de snelweg.

Lees ook: TGX Individual Lion S voor Feenstra Damwâld

Volwassen trekker

De door WVT aangepaste MAN TGL is voorzien van gesloten zijafscherming, een traanplaat chassisafdekking, de ruime TGL-slaapcabine en alle MAN veiligheidssystemen. Hierdoor ontstond een bijzonder compacte, maar volwassen trekker die een mooie combinatie vormt met de mobiele keuken opleggers. Eigenaar Peter Waterlander is bijzonder content met de samenwerking met Wierda Bedrijfswagens die leidde tot dit resultaat.

MAN TGL

2 Reacties
  1. Ik heb ook zo een omgebouwde TGM gehad kwam ook als bakwagen af fabriek en wierda heeft er een trekker van gemaakt heb er 5jaar op gereden was een mooie auto qua uitstraling maar de rijeigenschappen vond ik waardeloos.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie