Kevin Weerd
| 08:05 | Arjan Olsthoorn

Kevin Weerd Transport kiest voor Iveco S-Way

Recentelijk heeft Kevin Weerd Transport uit Scheemda een nieuwe Iveco S-Way in gebruik genomen. Deze Iveco wordt voornamelijk ingezet voor het transport van diverse goederen naar voornamelijk Scandinavië.

De nieuwe trekker van Kevin Weerd is rondom luchtgeveerd wat een extra dimensie geeft aan het rijcomfort. De gelifte voorloopas is tevens gestuurd waardoor de bandenslijtage aanzienlijk verminderd. Daarnaast is de Iveco ruim uitgerust met onder andere Living Comfort Pakket, Driving Comfort Plus, Aero plus, Premium Style, Safety en Efficiency Plus. Het laatst genoemde pakket bevat onder andere de HI- Tronix versnellingsbak met GPS drive (Hi-Cruise). Dankzij deze functie kan de versnellingsbak anticiperen op het uitrollen van het voertuig wat het rijcomfort verhoogt en het brandstof verbruik verlaagt.

Verder bevat dit pakket brandstof besparende dynamo compressor en stuurpomp. Dit houdt in dat deze onderdelen uitgeschakeld kunnen worden als ze niet in werking zijn waardoor er ook brandstof bespaart zal worden. Ook is de Iveco voorzien van extra thermische dakisolatie wat het comfort in de Scandinavische landen ten goede komt.

Bekijk ook deze video: De Grote Cabinetest – negen merken onder de loep

De chauffeur komt niks te kort in zijn Iveco. Zo heeft hij onder andere lederen stoelen, standairco en een koelkast van 50 liter. Ook is de vrachtwagen voorzien van een aslast-meetsysteem zodat de aslasten gemakkelijk vanaf het dashboard afgelezen kunnen worden. Een nachtslot zorgt voor een zorgeloze nachtrust.

De Cursor 13 motor levert 490 pk en heeft geen EGR (recirculatie van de uitlaatgassen). Dat heeft als voordeel een lager eigen gewicht en langere onderhoudsintervallen. Ook is de truck uitgerust met Iveco Driver Pal. Daarmee kan de chauffeur onderweg de nodige informatie kan vragen aan Alexa, zoals de conditie van de truck, niveaus van de vloeistoffen, maar ook waar de dichtstbijzijnde parking of tankstation zijn. Ondanks de voorloopas kan de Iveco 890 liter diesel meenemen.

Iveco S-Way

1 Reactie
  1. Een zeer betrouwbare truck die gemaakt is om geld mee te verdienen . Ik heb er goede ervaring mee . Mijne is nu twee jaar en heeft 260.000 km er op . Na 4 daf’s en een actros sinds 2002 is dit de enige truck die storingsvrij zijn werk doet .

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie