| 09:58 | Robert Servaas

Weer tien Mercedes-Benz Actros trucks voor Bos Dynamics

Transportbedrijf Bos Dynamics uit Ede heeft tien nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks besteld. De vrachtwagens worden ingezet voor lengtedistributie, papiertransport en bouwtransport. Bos Dynamics had al 25 Mercedes-Benz vrachtwagens tot haar beschikking.

Het wagenpark van familiebedrijf Bos Dynamics wordt in de loop van dit jaar met tien Mercedes-Benz Actros 1845 LS trucks uitgebreid. Eén van de vrachtwagens heeft een smalle StreamSpace-cabine en zal ingezet worden als LZV. Verder zijn vier Actros trucks van het huidige type besteld, allen uitgevoerd met een GigaSpace-cabine. Tot slot bestaat de order uit vijf stuks van het nieuwe Actros-model met GigaSpace-cabine, die later in 2019 op de markt komt. Alle tien trucks zijn uitgerust met standairco en alle veiligheidspakketten. Ook maakt Bos Dynamics gebruik van Mercedes-Benz Uptime. SternTrucks is de vaste Mercedes-Benz leverancier van Bos Dynamics.

Bos Dynamics maakte al gebruik van Mercedes-Benz Uptime. Met dit systeem zet Bos Dynamics actief in op maximale inzetbaarheid van de trucks. Mercedes-Benz Uptime is een connectiviteitsdienst die continu de technische staat van de truck monitort. Het systeem signaleert in een vroeg stadium of op middellange termijn onderhoud gewenst is. Hierdoor kunnen ook onderhoudswerkzaamheden efficiënt gebundeld worden met minimale stilstand tot gevolg.

Bos Dynamics is een logistieke dienstverlener, die zich richt op papier- en bouwtransport en lengtedistributie. Het bedrijf is in 2011 opgericht. Het werkgebied omvat Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Het bedrijf heeft een uitgebreid en uniform wagenpark. In totaal beschikt Bos Dynamics momenteel over 70 trucks, waarvan ongeveer 25 Mercedes-Benz trucks. In totaal heeft het transportbedrijf circa 100 medewerkers.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie