Volvo herintroduceert trailerrem
| 11:24 | Korneel Luth

Volvo wint design-award met FH

Volvo Trucks heeft een belangrijke internationale design-award gewonnen voor de nieuwe FH.

Volvo Trucks won in één van de zeventien categorieën – transportation design and special vehicles – de If product design award. De uitreiking was in München, alwaar vanavond een groot feest is, en vindt al zestig jaar plaats.

De criteria van de betreffende award-categorie zijn: ontwerp-kwaliteit, mate van innovatie, milieu-impact, functionaliteit en veiligheid.

“Deze award vertegenwoordigt meerdere jaren hard werk en is een eerbetoon aan de creativiteit en innovatieve spirit die we bij Volvo hebben”, zegt Volvo’s hoofdontwerper Rikard Orell in een reactie.

Emotionele beleving

“Toen we de nieuwe FH ontworpen lag sterk de nadruk op het design en de emotionele beleving van de truck, iets wat normaal gesproken niet echt prioriteit krijgt in het ontwerpen van bedrijfsvoertuigen. Het resultaat is een truck die gevoelsmatig de juiste snaar raakt en tegelijk praktisch gezien goed in elkaar zit – een prima truck om mee te werken en in uit te rusten”, aldus Orell.

Overigens won Volvo nog een award voor de ECR88D compacte graafmachine van Volvo Construction Equipment, een dubbel succes voor Volvo dus.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie