| 09:37 | Arjan Olsthoorn

Volvo introduceert FM Low Entry; elektrisch only

Volvo Trucks introduceert voor het eerst een vrachtwagenmodel dat alleen met een elektrische aandrijving is ontwikkeld. De FM Low Entry een elektrische truck die geoptimaliseerd is voor veilig en efficiënt rijden in stedelijke gebieden.

De nieuwste toevoeging aan het elektrische vrachtwagenprogramma van Volvo Trucks – Volvo FM Low Entry – is een truck voor zwaar gebruik die speciaal ontwikkeld is voor uiteenlopende transporttaken in stedelijke gebieden. Het is ook het eerste model ooit ontwikkeld door Volvo dat alleen verkrijgbaar is met een elektrische aandrijving.

Aanvulling

“Deze emissievrije truck is een geweldige aanvulling op onze elektrische range, perfect geschikt voor stadstransporten en ontworpen met de chauffeur in gedachten. Hij is krachtig, maar toch soepel te besturen en gemakkelijk te manoeuvreren. De nieuwe Volvo FM Low Entry sluit perfect aan bij onze ambities om ons elektrische aanbod uit te breiden, zodat nog meer klanten hun CO2-uitstoot kunnen verminderen”, aldus Roger Alm, President Volvo Trucks.

Lees verder onder de afbeelding

FM Low Entry

5-sterren Direct Vision-beoordeling

De lage rijpositie biedt de chauffeur uitstekend zicht en controle over de omgeving. Het goede zicht van de FM Low Entry heeft hem een vijfsterrenclassificatie opgeleverd in de Direct Vision-norm die zware voertuigen in Londen beoordeelt en in het vierde kwartaal van 2024 van kracht wordt. De Volvo FM Low Entry is zeer veelzijdig en kan worden aangepast aan de specifieke eisen van verschillende transporttaken, zoals afvalbeheer, distributie en bouw.

Lees ook: Volvo is king of the road met nieuwe 780 pk sterke FH16

De truck is gebaseerd op het bekende FM-model van Volvo. De ruime cabine is verlaagd en naar voren verplaatst, en de lage instap en vlakke vloer maken het gemakkelijk om in en uit de truck te stappen. Deze ontwerpkenmerken creëren een ergonomische, comfortabele en efficiënte werkomgeving voor chauffeurs op drukke stadslocaties.

Productie

De nieuwe FM Low Entry zal in eerste instantie worden verkocht in Europa, inclusief Turkije, Australië en Zuid-Korea. De verkoop start in het eerste kwartaal van 2024 en de productie start in het tweede kwartaal van 2024.

Met deze nieuwe volledig elektrische stadsvrachtwagen heeft Volvo nu in totaal acht modellen elektrische trucks in haar assortiment. In 2019 begon Volvo Trucks als eerste fabrikant wereldwijd met de serieproductie van zware elektrische trucks en het bedrijf streeft ernaar dat in 2030 50% van de wereldwijde verkoop van nieuwe trucks van Volvo elektrisch is.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie