A44
| 08:05 | Robert Servaas

Aanbesteding vervanging viaducten en bruggen A44 gestart

Rijkswaterstaat start de aanbesteding voor het vervangen van het Lisserwegviaduct, Hoofdvaartviaduct en de Kaagbrug in de A44. De viaducten en brug zijn voor de 2e wereldoorlog aangelegd. Daarnaast is de A44 door de jaren heen met steeds meer en zwaarder verkeer belast.

Dat betekent dat nu – bijna 100 jaar later – deze viaducten en brug vervangen moeten worden om de A44 ook in de toekomst veilig te houden en de regio bereikbaar. Geïnteresseerde aannemerscombinaties kunnen zich voor uiterlijk 6 maart 2024 aanmelden voor de aanbesteding via Tenderned. In november 2024 wordt naar verwachting het contract gegund.

Lees ook: Vernieuwing Van Brienenoordbrug wordt opnieuw aanbesteed

Qua ontwerp verschillen de brug en viaducten sterk van elkaar. Het vervangen vergt dan ook 3 keer specialistisch maatwerk. Daarnaast zijn veiligheid en bereikbaarheid bij de werkzaamheden belangrijke uitgangspunten. Er is weinig ruimte beschikbaar rondom de brug en viaducten voor de werkzaamheden, onder andere door de bebouwing vlakbij de objecten. Om de A44 tijdens de werkzaamheden in gebruik te kunnen houden en de regio zoveel als mogelijk bereikbaar, zijn afsluitingen van diverse gemeentelijke wegen en aansluitingen noodzakelijk.

Foto: Rijkswaterstaat

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie