Fransen Gerrits
| 08:42 | Arjan Olsthoorn

Volvo FM voor Fransen Gerrits

Fransen Gerrits uit Erp, een veevoerspecialist van uit het zuiden van Nederland, werd opgericht in 1897. Het bedrijf viert dit jaar dus het 125-jarig jubileum en nam onlangs een nieuwe Volvo FM in gebruik.

Speciaal ter gelegenheid van dit jubileum prijkt sinds dit jaar de tekst ‘sinds 1897’ op de achterkant van alle bulkwagens. Bovendien werd er heuse ‘limited edition’ jubileum bulkwagen ontworpen. Voor dit rijdend kunstwerk staat een nieuwe Volvo FM, die enkele maanden geleden aan het wagenpark toe werd gevoegd.

Eerste nieuwe FM

Fransen Gerrits heeft enkele maanden geleden de sleutels van de nieuwe Volvo FM 460pk 4×2 trekker in ontvangst genomen. Het is inmiddels de vierde Volvo FM voor het bedrijf, maar de eerste van de nieuwe generatie. Geert-Jan van den Bosch, fleetmanager bij Fransen Gerrits, licht toe: “De Volvo FM is de perfecte truck voor regionaal bulktransport. De vernieuwde cabine en nieuwe aandrijflijn hebben ons doen besluiten om weer voor de Volvo FM te kiezen. Bovendien zijn we heel tevreden over de service van BAS Truck Center.”

Lees ook: Laarakkers Groep tekent voor Volvo FH Electric

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste speerpunten bij Fransen Gerrits. Daarom is de nieuwe Volvo FM uitgerust met het Visibility pakket pro en het Active Safety pakket, bestaande uit Forward Collision Warning met Adaptive Cruise Control, Lane Change Support en Driver Alert Support. De trucks staan dagelijks ingepland en de productie in de fabrieken draait non-stop. Er moet continu output zijn, anders valt de fabriek stil. Daarom is de service van de werkplaats zo ontzettend belangrijk.

“Om deze reden plannen we onze trucks twee keer per jaar uit voor preventief onderhoud. Mocht er toch eens onverwacht iets zijn, dan speelt BAS Truck Center daar makkelijk op in met een leentrekker met blowerpomp. Deze komt dan voor de oplegger te staan en zo kan alles doorrijden,” aldus van den Bosch.

‘Positief verrast’

Maurice en Willem, de twee vaste chauffeurs die met de nieuwe Volvo FM rijden, zijn positief verrast door de nieuwe Volvo FM. “De eerste maanden dat we met de truck hebben gereden hebben we als heel positief ervaren. Met de 460pk hebben we extra vermogen ten opzichte van onze vorige truck en het schakelen gaat echt heel erg soepel. Volvo Dynamic Steering zorgt ervoor dat we op smalle opritten bij de boer eenvoudig kunnen manoeuvreren en voor een prettige wegligging. Bovendien is vernieuwde cabine lekker ruim.”

Volvo FM Fransen Gerrits BAS Trucks

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie