Volvo FM met 365 tonmeter kraan
| 14:48 | Korneel Luth

Volvo FM met 365 tonmeter kraan

Louis Huys Speciaaltransport en Kraanverhuur heeft één van de zwaarste autolaadkranen van Europa op een nieuwe truck laten bouwen.

Het gaat om een 365 tonmeter autolaadkraan-opbouw van Erkin World Power op een nieuwe Volvo FM 500 10×4. De nieuwe aanwinst van Louis Huys is uitermate geschikt voor hijswerkzaamheden onder dak.

Specialistisch opgebouwde Volvo FM 500

Niet alleen de kraan is bijzonder. Ook de Volvo FM 500 10×4 is een zwaar en specialistisch stuk techniek. De FM heeft drie gestuurde en twee aangedreven assen. De configuratie bestaat uit een 9-tons vooras, een door Terberg Techniek opgebouwde 10-tons gestuurde voorloopas en een tridemstel met twee 12-tons aangedreven assen en een gestuurde 10-tons naloopas. De hele truck is luchtgeveerd en werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nebim in Venlo.

Volvo FM met 365 tonmeter kraan
De kraan is vooral geschikt voor inpandige hijsklussen.

Erkin World Power kraan

Wim Huys, directeur: “Volvo Trucks heeft een geweldige rol gespeeld in de totstandkoming van deze truck. Het is een voor ons totaal nieuw concept, dat een belangrijke uitbreiding vormt voor het onder dak hijsen. Je moet dan denken aan het verplaatsen van machines of complete productiestraten”, zegt Huys.

De 365 tonmeter autolaadkraan werd geleverd door Erkin World Power uit Turkije. Met de hoofdmast kan de 365 tonmeter-kraan, type ER-365 000L-8, maximaal 72 ton hijsen.

Volvo FM met 365 tonmeter kraan
De kraan is in alle opzichten gigantisch, en heeft een schitterend aangeklede Volvo FM als basis gekregen.

Inpandig hijsen als expertise

De hijshoogte is maximaal 53 meter. Extra ballast en een Fly-jib worden zo nodig op een aanhanger vervoerd. Het chassis is voorzien van twee extra zware stempels aan de achterzijde van de truck. Tijdens het rijden wordt de kraanmast over de extra lage cabine gelegd.

“De kraan heeft een enorme capaciteit, waardoor we inpandig met zware gewichten kunnen werken. Uiteindelijk is dat een van onze expertises geworden, waarbij we horizontaal en verticaal transport combineren.”

“We beschikken over verschillende combinaties met onder meer een 150 tonmeter kraan. Door de komst van de 365 tonmeter kraan kunnen we in feite alle hijswerkzaamheden tot 120 ton kraancapaciteit, zelf uitvoeren”, besluit Wim Huys.

Volvo FM met 365 tonmeter kraan
Bij Louis Huys hebben ze er een knap stuk hijsgereedschap bij.

 

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie