Volvo FL Electric
| 10:23 | Arjan Olsthoorn

Volvo FL Electric bakwagen voor Circulus-Berkel

Het Overijsselse/Gelderse Circulus-Berkel, actief in afvalbeheer en openbare ruimte, heeft een order voor een Volvo FL Electric 4×2-bakwagen geplaatst. Dit past in de ambitie van het dienstenbedrijf om het wagenpark te verduurzamen. De levering komt tot stand in samenwerking met Harbers Trucks.

Circulus-Berkel neemt de Volvo FL Electric later dit jaar in gebruik. De bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers. “Er is een aantal redenen om te kiezen voor een elektrische truck”, vertelt fleetmanager Oscar Faber. “Vorig jaar hebben we een convenant ondertekend met een tijdpad om te switchen naar zero-emissie afvalinzameling. De komende jaren willen we stapsgewijs ons hele wagenpark verduurzamen.”

Emissievrije zones in steden
Diverse steden waar Circulus-Berkel actief is, gaan vervuilende voertuigen weren. “Apeldoorn, Deventer en Zutphen gaan uiterlijk in 2025 emissievrije zones instellen in hun binnensteden”, vertelt Faber. “In die zones zijn alleen schone voertuigen welkom. Gelet op het feit dat een truck voor distributiewerk bij ons zeker 10 jaar meegaat, is het zaak om op die ontwikkeling tijdig te anticiperen.”

“De komende jaren willen we stapsgewijs ons hele wagenpark verduurzamen.”

Circulus-Berkel zet de Volvo FL Electric in voor de uitgifte van containers. “Denk aan het leveren van nieuwe containers, het vervangen van kapotte containers bij particulieren en het halen en brengen van rolcontainers bij evenementen”, vervolgt Faber.

Af fabriek
De Volvo FL Electric heeft een GVW van 16 ton. Het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert en af fabriek levert, speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de elektrische Volvo. “We geloven in de expertise en kwaliteit van Volvo Trucks”, verklaart Faber.

De Volvo FL Electric van Circulus-Berkel wordt voorzien van vier lithium-ion accupakketten van 50 kW elk voor een actieradius tot 200 kilometer. Faber: “We beginnen met één truck om te kijken wat er mogelijk is en hoe we het potentieel maximaal kunnen uitnutten om zoveel mogelijk kilometers uit het voertuig te halen. De ervaringen die we met deze truck opdoen, gebruiken we bij het verduurzamen van ons volledige wagenpark.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie