VERN nodigt chauffeurs uit tot protest
| 17:27 | Truckstar Redactie

VERN nodigt chauffeurs uit tot protest

Om een vuist te maken tegen de problematiek rondom Oost-Europese chauffeurs, en daarmee de verdringing van Nederlandse chauffeurs uit de transportmarkt houdt Vereniging Eigen Rijders Nederland (VERN) op zaterdag 12 november een protestmanifestatie in Zwolle

Dat gebeurt op het terrein van de Scaniadealer op industrieterrein De Hessenpoort. Naast de problematiek rondom Oost-Europese chauffeurs komen ook onderwerpen aan bod zoals de CAO onderhandelingen, veiligheid en nascholing. 

Hoofdspreker tijdens de manifestatie is VERN voorzitter Klaas de Waardt: “Het is noodzakelijk dat wij, de werkgevers en werknemers, schouder aan schouder staan om de vele problemen en bedreigingen het hoofd te bieden. Er zijn 10.000 kleine werkgevers tot 20 vrachtwagens in Nederland, en 80.000 chauffeurs die niet vertegenwoordigt zijn in welke organisatie dan ook. Wij moeten een front vormen, anders gaat het nog veel verder mis.”

De manifestatie wordt door VERN georganiseerd in samenwerking met De Nederlandse Vereniging voor beroepschauffeurs, Nederlandse Vervoersbond, Chauffeurstoekomst en het O.S.C.

Het programma start om 13.00 uur ’s middags en eindigt om circa 16.00 uur.  

VERN nodigt chauffeurs en transportondernemers uit om mee te doen aan de manifestatie.

Meer info vind je op de website van VERN.

Foto: ANP

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie