58 winnaars Lean and Green
| 14:41 | Truckstar Redactie

58 winnaars Lean and Green

58 organisaties hebben op 10 november een Lean and Green award in ontvangst mogen nemen.

De winnaars ontvingen de award tijdens het Lean and Green Connektion congres in de Nieuwe kerk in Den haag vanwege hun succesvolle aanpak om duurzaam te ondernemen.  De 56 bedrijven en 2 gemeenten hebben zichzelf doelstellingen opgelegd en maatregelen getroffen om te komen tot een minimale CO2 reductie van twintig procent.

Onder de bedrijven bevond zich onder andere brandstofleverancier Dalhuisen. “We zijn erg trots dat wij de Lean and Green Award hebben behaald. Voor buitenstaanders klinkt het misschien vreemd dat juist wij als brandstofleverancier ook brandstofbesparing inzetten om CO2-uitstoot te reduceren, maar in ons besef van een veranderende maatschappij, kiezen wij heel bewust voor direct toepasbare milieutechnische- en economische voordelen voor onze klanten en daarmee dan ook voor ons.  Onze inspanningen reiken verder dan alleen Lean and Green. Wij hebben klanten uitgenodigd ook mee te doen aan het project ‘Lean and Green’, maar ook zaken als besparing op gas- en elektriciteitsverbruik, digitaal factureren en digitalisering van onze werkplekken, waardoor we bijvoorbeeld minder printen, zijn onderdeel van ons duurzaamheidsproject.”, zegt directeur Peter Dalhuisen.

Aanwezige minister Melanie Schultz van Haegen liet zich positief uit over de winnaars. Lean and Green kan volgens haar een belangrijke rol spelen als het gaat om minder kilometers op de weg.  De minister wees erop dat de beladingsgraad in het Nederlandse goederenvervoer omhoog moet van 45% naar 65%. “Niet elke vrachtauto kan tjokvol zitten. Niet elk binnenvaartschip kan afgeladen zijn. Dat zijn personenauto’s tenslotte ook niet altijd. Maar het kan stukken beter dan nu. Goed dat u daaraan werkt.”

Volgens haar is duurzaam en efficiënt ondernemen cruciaal om de Nederlandse logistieke sector in de wereldtop te houden. “Dit is goed voor Nederland, voor de leefbaarheid, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid. Ik reken op uw creativiteit om in 2012 daadwerkelijk tot 20 procent CO2 reductie te komen. Dat is de doelstelling van het Programma Duurzame logistiek.”

Bron: www.duurzamelogistiek.nl

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie