P.A. van Rooyen Top Movers
| 07:30 | Arjan Olsthoorn

Verhuizen met twee Volvo’s FE Electric

P.A. van Rooyen Top Movers heeft zijn eerste Volvo FE Electric containerwagens in gebruik genomen. De verhuisspecialist uit Uithoorn gaat met deze trucks verschillende soorten afzetcontainers vervoeren. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Aalsmeer.

P.A. van Rooyen Top Movers heeft al verschillende elektrische voertuigen in de vloot, maar dit zijn de eerste trucks in het segment tot 27 ton GVW. “Bij alles kijken we hoe we dat zo groen en duurzaam mogelijk kunnen doen”, zegt operationeel directeur Bram Plooij. “We hebben verschillende merken langs de meetlat gelegd en uiteindelijk voor Volvo gekozen. De actieradius was voor ons een van de belangrijkste punten en het bereik van de Volvo FE Electric is voor ons voldoende om een volledige werkdag te kunnen rijden. We hebben ook een aantal dagen gebruik mogen maken van een demovoertuig. De algemene indruk was: rijdt soepel, ligt lekker op de weg en ook heel belangrijk: de opgegeven actieradius blijkt betrouwbaar.”

Afzetcontainers

P.A. van Rooyen Top Movers zet de Volvo’s FE Electric in voor allerlei type verhuizingen en meubeltransporten. Plooij: “Zo voeren wij zorgverhuizingen, kunstverhuizingen, zakelijke verhuizingen en particuliere verhuizingen uit en bezorgen we meubels. Daarbij gebruiken we onder meer verschillende soorten afzetcontainers: 20ft, 25ft en BDF-bakken. De Volvo FE Electrics zijn geschikt voor het vervoer van al deze afzetcontainers.”

Eigen laadfaciliteiten

De trucks zijn naar de specifieke wensen van P.A. van Rooyen Top Movers gespecificeerd. “Vanwege de wendbaarheid en de gewichten hebben wij gekozen voor een 6×2-configuratie met een gestuurde naloopas. Bij de samenstelling van de trucks was de voornaamste uitdaging om de maximale rijhoogte niet te overschrijden. Daarom zijn deze trucks af fabriek geleverd met de kleinst mogelijke bandenmaat, is de rijhoogte van het luchtveringsysteem aangepast en heeft Jos Mulder Carrosseriebouw het hulpframe zo laag mogelijk gemaakt.”

Lees ook: Twente Milieu zet elektrische Renault in als mobiele werkplaats

P.A. van Rooyen Top Movers heeft op zijn terrein in Uithoorn laadfaciliteiten. “Daar waren we gelukkig op tijd bij. Onder de vlag van Top Delivery Services verzorgen wij een deel van de bezorging voor een grote meubelketen. Amsterdam was een van de eerste steden die de opdrachtgever had aangewezen om vanaf 2021 volledig elektrisch te beleveren. Daardoor is ons traject naar elektrisch al in 2020 opgestart en toen hebben we op onze locatie in Uithoorn laadinfra laten aanleggen.”

Goede band met dealer

De goede band met Volvo Group Truck Center speelde een belangrijke rol in de keuze voor elektrische Volvo-trucks, vertelt Plooij. “Ons wagenpark bestaat voor het grootste gedeelte uit Volvo-trucks en we werken al jaren samen. Zo zijn we ook in gesprek geraakt over elektrische trucks. Uiteindelijk was de goede relatie met Volvo Group Truck Center doorslaggevend in de keuze voor Volvo. Een truck kopen is één, maar een goede samenwerking betekent voor mij vooral dat een dealer onze belangen ziet en goed behartigt. Daar is Volvo Group Truck Center heel sterk in. Als we bellen weten ze wie we zijn, ze kennen de specificaties van onze voertuigen en ze denken proactief mee over onderhoud. Bij Volvo Group Truck Center worden we echt ontzorgd.”

Aanschafsubsidie

Voor de aanschaf van de elektrische Volvo-trucks heeft P.A. van Rooyen Top Movers een succesvolle subsidieaanvraag gedaan via de Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET). In 2022 bestond deze subsidieregeling voor het eerst en in 2023 komt er een vervolg. Subsidie aanvragen kan weer vanaf 4 april 2023.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie