*

| 12:50 | Bert Mateboer

Veluwse truckers zijn echt wel sportief

Krijgen chauffeurs te weinig beweging? Dan ben je nog nooit bij het Veluwe Truckers Toernooi geweest, een voetbaltoernooi waar chauffeurs zich de benen uit het lijf lopen.

Maar liefst veertien teams van voornamelijk chauffeurs streden op de velden bij Ermelo om de winst. Het toernooi heeft een geheel eigen sfeertje en daar horen uiteraard ook eigen regels bij. Zo wordt er in het veld met 7 man gespeeld waardoor de teams uit 10 man kunnen bestaan. Volgens medeorganisator Gertie Mensink, in het dagelijks leven chauffeur bij Van de Brug uit Putten, is dat een groot voordeel: “In het verleden werd er met grotere teams gespeeld, maar bleek het altijd een uitdaging om genoeg mensen op de been te krijgen. Ook nu was het voor sommige chauffeurs spannend of hun deelname door kon gaan: zij kwamen direct van hun rit af het voetbalveld op!”.

H&S winnaar

In de poulewedstrijden wisten de transportbedrijven H&S, Bos Dynamics, Van Deuveren (allen uit Barneveld) en De Haan (Nijkerk) zich te plaatsen voor de finales. Deze werd uiteindelijk gespeeld tussen H&S en Van Deuveren en in het voordeel van H&S beslecht. De sportiviteitsprijs werd uitgereikt aan Baars & Bloemhoff.

Goed doel

Naast de bekende sportbokalen vielen er ook nog prijzen te winnen in een verloting. Zoals fraaie miniaturen die door de deelnemende transportbedrijven beschikbaar waren gesteld. De opbrengst van de verloting gaat ieder jaar naar een goed doel. Deze editie mocht Stichting Truckfestijn Putten/Ermelo een mooi bedrag van €1500,-, in ontvangst nemen.

 


De opbrengst van de verloting ging naar Stichting Truckfestijn Putten/Ermelo

De velden van FC Host vormden het decor voor het Veluwe Truckers Toernooi

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie