Van Eck
| 15:39 | Arjan Olsthoorn

Veelzijdige Van Eck platformtrailer voor Rutges

Van Eck Trailers heeft aan Rutges Cargo een speciale platformtrailer geleverd, die zal worden ingezet voor het vervoer van machines van chipmachinefabrikant ASML.

Directeur Vincent van ’t Schip: “Sinds twee jaar zijn wij een van de logistiek dienstverleners van ASML uit Veldhoven. De machines van dat bedrijf vereisen de hoogste veiligheidscategorie in het vervoer. Omdat ASML werkt met meerdere containermaten voor zijn machines hebben we Van Eck gevraagd een platformtrailer te ontwikkelen die multifunctioneel is.”

Rollenbanen

De nieuwe trailer heeft door Van Eck zelf ontwikkelde rollenbanen, die door de chauffeur kunnen worden bediend. Van Eck gebruikt hierbij een eigen aandrijving. Daarnaast kunnen precies op die plekken in de laadvloer waar het nodig is, twistlocks worden geplaatst. Zo kan men de containers van ASML optimaal zekeren. Bij de platformtrailer is er sprake van een lage laadvloer. Daarbij mag de koppelschotelhoogte van de trekker dus slechts 95 centimeter bedragen. Verder beschikt de trailer over een oprolbaar dekzeil, waarmee de lading aan het zicht kan worden onttrokken en waarmee deze uiteraard ook beter wordt beschermd. Voor een laag eigen gewicht heeft de oplegger lichtmetalen wielen. De achterste as is gedwongen gestuurd.

Lees ook: Van Eck levert dolly’s aan Bidfood

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie