Bidfood
| 10:10 | Arjan Olsthoorn

Van Eck levert dolly’s aan Bidfood

Trailerfabrikant Van Eck heeft onlangs twee dolly’s, die de veelzijdigheid van het wagenpark flink vergroten, aan Bidfood geleverd.

“We koppelen de dolly aan een bakwagen en koppelen daar weer een oplegger achter,” vertelt Cor de Rooij, hoofd wagenparkbeheer bij Bidfood. De logistieke operatie van Bidfood is omvangrijk en tweeledig. Met een wagenpark van 450 eenheden worden de voorraden van achttien filialen dagelijks op peil gehouden. Van daar uit worden duizenden klanten bediend die keuze hebben uit een assortiment van meer dan 50.000 producten die vanzelfsprekend dagelijks en vers op de gewenste tijd aangeleverd moeten worden.  “Hierbij is het van het grootste belang dat we dit doen met een zo efficiënt mogelijke operatie”, aldus De Rooij.

Veelzijdig

Efficiënt werken vraagt om een veelzijdige inzet van materieel. Bakwagens van Bidfood bevoorraden in de ochtend de horecaklanten, verspreid over heel Nederland. In de middag worden ze gekoppeld aan de nieuwe dolly, waarna er met een volledige oplegger een LZV wordt gevormd. “Daarmee kunnen we in één rit veertien pallets meer meenemen. Ons motto is om zo duurzaam mogelijk met zo gering mogelijke belasting van mensen en materieel ons werk te doen.” Dankzij de  nieuwe dolly’s van Van Eck kunnen de lange en zware voertuigcombinaties van Bidfood dievaak aan de 55 ton totaalgewicht komen, moeiteloos hun werk doen. “Tegelijkertijd besparen we op kilometers, brandstof, CO2-uitstoot en personeelsuren.”

Geen seizoenswerk

Van Eck en Bidfood zijn geen onbekenden van elkaar. “Al in een ver verleden werkten we lange tijd samen en het is fijn om te weten dat Van Eck ons bij onze duurzaamheidsdoelstellingen kan ondersteunen.”

De Rooij benadrukt dat het werk van Bidfood allerminst seizoenswerk betreft. “Het is het hele jaar door druk, we kennen geen seizoenspieken. Dat vraagt om een nauwkeurige planning,  niet alleen van de inzet van materieel, maar uiteraard ook van chauffeurs en niet te vergeten het onderhoud van het materieel. Daartoe werken we nauw samen met merkdealers. Zo zorgen we ervoor dat ons wagenpark er altijd goed onderhouden en met de juiste uitstraling bij staat. Het is fijn dat we met Van Eck dit project hebben kunnen doen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie