| 15:12 | Klaas-Jan van Roekel

Veelzijdige Truckstar Showstraat

De Truckstar Showstraat is dit jaar nóg groter en nóg gevarieerder. Alleen dat is al een reden om het Festival een bezoekje te brengen! Op de Showstraat vind je veel bekende showtrucks, die dikwijls op eerdere edities in de Mooiste Truckstraat stonden. Maar je vind er ook primeurs, zoals de nieuwe S730 van S. Verbeek of de nieuwste combi van de Deen Jacob Pedersen! De vijfjarige Niklas Veijer uit Staphorst vermaakt zich er in ieder geval prima. Hij is vandaag met zijn broer een dagje op het Festival en legt de mooiste showtrucks vast op de gevoelige plaat. Het is zijn eerste bezoek aan het Truckstar Festival, maar één ding staat als een paal boven water: ,,Ik word later ook chauffeur!’’.

Niklas Veijer uit Staphorst is aanstormend fotograaf én chauffeur!

William Siben, eigenaar van YouTube kanaal en Facebook pagina The Showtruck Channel plaatst zijn statief voor de nieuwe van Jacob Pedersen. ,,Ik ben nu zo’n drie jaar bezig met deze hobby en het krijgt steeds serieuzere vormen. Ik moet nog veel leren, maar met mijn drone en ander foto- en videomateriaal maak ik steeds professionelere producties’’. William heeft vandaag voldoende keuze, want het aantal binnen- en buitenlandse showtrucks lag nog nooit zo hoog!

William Siben is druk in de weer voor zijn ‘Showtruck Channel’

Opvallend veel van die showtrucks komen van over de grote plas. Eén van hen is de schot John Templeton uit Ayrshire. Hij liet op en in zijn Scania R730 maar liefst 100 striphelden spuiten! ,,Assen is als geen ander truckfestival. In grootte, maar ook in sfeer’’, vertelt hij. Op de vraag of hij verwacht in de prijzen te vallen, reageert hij bescheiden: ,,We’ll see’’. De truck naast hem, de ontzettend strakke Braveheart Longline van Malcom, zal een geduchte tegenstander vormen. Ondanks de sportieve rivaliteit tussen de deelnemers, heerst er in de Showstraat een heerlijk relaxede sfeer. Het is genieten in Assen!

John Templeton is gek op striphelden. En op zijn Scania R730!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie