| 12:19 | Klaas-Jan van Roekel

Hartstocht in de Mooiste Truckstraat

Deelnemers aan de Mooiste Truck Verkiezing speurden vanochtend de dichte lucht boven het Festivalterrein af. De miezer gooide flink roet in hun poetsplannen. Gelukkig is de lucht inmiddels heerlijk blauw en valt er geen druppel meer! ,,Anders blijf je zemen’’, verzucht Dirk de Boer, chauffeur bij Van Triest Veevoeders. Samen met collega Allard Slofstra rijdt hij op één van de vijf prachtig nieuwe Scania S series in de bekende grijs-groene kleurstelling. Zowel in de categorie Bulk- en Tanktransport als in de categorie Losgestort vervoer is Van Triest vertegenwoordigd. ,,Inmiddels rijden we met 30 eigen auto’s en dit zijn onze visitekaartjes naar onze klanten toe’’, legt Rick van Triest uit, de derde generatie binnen het familiebedrijf.

Bart Rogaar neemt Raymond van Hout waar i.v.m. de geboorte van Robin

Even verderop zeemt Bart Rogaar de Scania van zijn maat Raymond van Houten. ,,Raymond is gisteren vader geworden en ik neem nu de zaak waar’’, lacht hij. Het is de derde keer dat Raymond’s Scania – een R500 van Postma uit Grijpskerk – in de Mooiste Truckstraat staat. De komst van dochter Robin was een grotere verrassing: zij is namelijk drie weken te vroeg geboren. Namens Truckstar: van harte!

 

William de Zeeuw is een echte Bekende Chauffeur

Tegenover de Scania van Grijpskerk staat William de Zeeuw uit ‘s-Gravendeel. Hij legt de laatste hand aan zijn prachtig opvallende DAF XF 460. ,,Ik heb er veel werk aan: ik heb het chassis niet afgedicht en de omstandigheden in Noorwegen zijn niet ideaal voor het netjes houden van de boel’’. Daarnaast wordt William nog regelmatig van zijn werk afgehouden: als YouTube-ster (zie dit filmpje bij Hart van Nederland) is hij een echte BC’er, oftewel een Bekende Chauffeur. Gelukkig heeft hij hulp, onder andere van Edwin van Zwienen. Die staat dit jaar langs de baan, na enkele malen op het binnenterrein te hebben gestaan. ,,Het is allebei leuk, maar langs de baan staan scheelt je echt heel veel werk!’’

En daar heeft hij niets teveel mee gezegd. De jury ziet immers ieder detail en deze groep van kritische truckkenners heeft inmiddels de eerste ronde gemaakt. Morgen wordt de Mooiste bekend gemaakt, maar toegegeven: iedere deelnemer aan de Mooiste Truckverkiezing is een winnaar! Zie hier alle deelnemers, maar nog beter: bezoek ze op het Truckstar Festival!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie