| 16:48 | Klaas-Jan van Roekel

Stunts en spektakel op de hoofdbaan

Zoals ieder jaar biedt het Truckstar Festival ook een aantrekkelijk stuntprogramma. Zowel op de zaterdag als zondag zie je vanaf de hoofdtribune de Fransman Patrick Bourny.

Hij heeft zijn 600 pk sterke wheelie-truck bij zich en rijdt tientalen meters op zijn achterwielen om vervolgens met zijn opvallende truck om zijn assistente heen te dansen!

Na afloop van zijn stunt bedankt Patrick het publiek terwijl zijn truck onbemand door rolt

Vanmiddag zat Radio 2 verslaggever Stijn van Nuland bij Patrick in de truck om live verslag te doen tijdens het programma Paul! Iedere week levert hij een weekendbijdrage en daarvoor kroop hij dit keer op de bijrijdersstoel van de Franse stunttruck. ,,De cabine was helemaal leeg en kaal van binnen’’, vertelt hij, ,,en overal zaten losse draadjes. Ik moest een helm op, maar een gordel ontbrak.

Flinke klap

Patrick bleef heel rustig, terwijl ik echt zat te gillen toen de wagen opsteeg en weer met een flinke klap het asfalt raakte’’. Het fragment vind je later vandaag terug op de site van Paul!

Oorverdovend spektakel dankzij de motordrag van Rene van den Berg

Naast Patrick Bourny zijn stunt kun je dit weekend ook genieten van de snelle wagens van het team van Westcoast Dragracing én van de motordrag van Rene van den Berg. Hij rijdt in de Top Fuel Bike klasse, de snelste klasse van de motorfiets drag racing. Voor dit laatste spektakel is gehoorbescherming geen overbodige luxe!

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie