Van Eck distri-trailer voor Bakeplus
| 12:04 | Korneel Luth

Van Eck distri-trailer voor Bakeplus

Trailerbouwer Van Eck heeft een slimme en stevige distributietrailer gebouwd voor Bakeplus.

Van Eck leverde de twee-assige trailer afgelopen week af aan Bakeplus. Met de oplegger kan Bakeplus snel en handig verschillende soorten goederen op diverse locaties afleveren.

Het gaat hierbij om grondstoffen voor bakkerijen, banketbakkers en ijsbereiders. Deze klanten worden stuk voor stuk zelf door Bakeplus beleverd.

Omdat het om verschillende soorten goederen gaat – droog, gekoeld en gevroren – en omdat er gelijktijdig ook retouren meegenomen worden bij de klanten – pallets en rolcontainers – moest de trailer een bijzonder ontwerp krijgen.

Van Eck distri-trailer voor Bakeplus

Het resultaat mag er zijn. De laadruimte kan snel aangepast worden en is uitgevoerd met een flexibele en vaste compartimentindeling.

De instelling van de juiste compartiment-temperatuur gaat probleemloos. Er zijn drie temperatuurzones die middels een Carrier koelmachine en een tweetal verdampers op verschillende temperaturen (variërend  van -20 °C tot +10 °C) gebracht kunnen worden.

Er kunnen twee rijen rolcontainers aan de linker kant van het schot en één rij rolcontainers in het vriesvak. Ook is het mogelijk om pallets te vervoeren.

Drie deuropeningen

Verder zijn er drie deuropeningen van waaruit snel en efficiënt geladen en gelost kan worden: twee grote zijdeuren links voor achter het kopschot, één zijdeur rechtsachter en de gebruikelijke achterdeuren.

Met de twee deuren aan de voorzijde van het voertuig kunnen op locatie pallets gemakkelijk van de zijkant geladen en gelost worden. Voor het vriesgedeelte is een compleet vriesvak ingedeeld met een aparte zijdeur achterin naar buiten. Een grote klep aan de achterkant ontbreekt evenmin.

Veel te verduren

Distributietrailers hebben veel te verduren, denk alleen maar aan alle tienduizenden drempels waar Nederland mee bezaaid is. Maar ook tijdens het vele lossen en laden krijgt het materieel veel krachten te verwerken.

De trailer is daarom sterk gebouwd, maar ook slim. Het RVS achterportaal van de trailer is aan de binnenzijde van de zijwanden verzonken. Dit betekent dat er geen rolcontainers of pallets achter het portaal kunnen haften. De ladingschade voor de klant van Bakeplus wordt hierdoor zo veel mogelijk beperkt.

Daarbij zijn de stootplaten langs de zijkanten in de vloer verwerkt en in de zijwanden geperst. De stootplaten worden dus niet gelijmd en er wordt geen gebruik gemaakt van bevestigingsmateriaal zoals bijvoorbeeld popnagels. Dit betekent dat de stootplaten met de wanden tijdens de hoge frequentie laden en lossen niet naar buiten gereden kunnen worden. Het voertuig gaat hierdoor zo lang mogelijk mee en reparatiekosten worden hierdoor aanzienlijk beperkt.

Van Eck distri-trailer voor Bakeplus

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie