Vakcentrales: geen sprake van akkoord over pensioenen
| 10:20 | Truckstar Redactie

Vakcentrales: geen sprake van akkoord over pensioenen

Telegraaf bericht ontkracht door bonden

De vakcentrales FNV, CNV en MHP zijn verbaasd over de berichtgeving in de Telegraaf van vanochtend dat er een akkoord met sociale partners zou zijn rond de pensioenen.

Er is geen akkoord volgens de bonden. Gijs van Dijk, pensioenbestuurder FNV: “We hebben geen letter op papier gezien. Er is absoluut geen sprake van een akkoord.” Willem Jelle Berg, pensioenbestuurder CNV: “Ik ben verbaasd, wij zijn in gesprek met kabinet en werkgevers en wij wachten eerst af wat het kabinet ons op papier laat zien.”

Voorbarig

De vakcentrales hebben een aantal belangrijke randvoorwaarden gesteld aan de nieuwe pensioenwetgeving en het is nog volstrekt onduidelijk of hier aan wordt voldaan, meldt vakbond CNV in een persbericht. “De berichtgeving is dus voorbarig”, aldus MHP-bestuurder Nic van Holstein.   De vakcentrales zijn niet voor  de collectieve premieregeling zoals voorgesteld, omdat deze het pensioen voor werknemers en de onzekerheid over de pensioenuitkomst verslechtert. De vakcentrales kiezen voor een  stabiel collectief contract voor alle werkenden.

Het Telegraaf bericht is hier te lezen. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie