Uitslagen Racetrucks
| 19:21 | Truckstar Redactie

Jan van Holland en Heinz Werner Lenz grote winnaars Truckrace Battle

Het baanprogramma van het Truckstar Festival werd dit jaar afgesloten met de Truckrace Drag & Start Explosion. Deze spectaculaire sprintwedstrijd was de afsluiting van in totaal zes racesessies die tijdens het Truckstar Festival werden gehouden.

Go&stop/Slalom

In de categorie Go&Stop ging de overwinning naar Jan van Holland, coureur in de bekende Ome Wout Ford/Detroit Diesel racetruck. Zijn gemiddeld genoteerde tijd in deze beproeving was 27,0 seconden. Direct achter Van Holland eindigde Duitser en vriend van het Festival Heinz Werner Lenz met zijn oranje Mercedes ractruck, met een gemiddelde tijd van 27,1 seconden, gevolgd door Jos Scholten in de Scania van Truck racing team Kreeft met een tijd van 27,4 seconden.

Racetrucks Achtervolging

Het tweede wedstrijdonderdeel in de racetruckcompetitie is de racetruck achtervolging. Heinz Werner Lenz pakte hier de winst met zijn Axor, met een gemiddelde tijd van 3 minuten en 26 seconden, gevolgd door Rody Smit met de Volvo F10 van team Black Jack. Rian van Koeveringe pakte met zijn Scania podiumplek 3.

Drag & Start Exposion

Bij de sprintrace gaat het niet om de snelste tijd, maar om ‘The best of three’. Bij dit onderdeel ging de winst wederom naar Duitsland, met Heinz Werner Lenz als snelste man, gevolgd door Cees Zandbergen en Erwin Klein Nagelvoort.

Emotie bij prijsuitreiking

Grote mannen hebben kleine hartjes. Dat bleek toen spreker Willy Oosterhuis vroeg naar de betekenis van de tekst ‘Joop, bedankt voor alles!’ op de Ford racetruck van Jan van Holland. Hiermee staat het team stil bij het overlijden van teamlid Joop Roseboom in mei van dit jaar. Een emotionele gebeurtenis, waar we als Truckstar ook graag even bij stil staan. Joop was een jaarlijks terugkerende en gewaardeerde gast op het Truckstar Festival.