Ontlading bij Special Paint en Showtrucks
| 18:12 | Truckstar Redactie

Ontlading bij Special Paint en Showtrucks

Tijdens het Truckstar Festival 2013 was de ontlading heftig bij de Special Paint- en Showtrucks

Aan deze verkiezingen doen veel chauffeurs mee uit landen als Zweden, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland en België met hun bijzondere trucks. De verkiezingen zijn belangrijk en staan internationaal hoog aangeschreven. De spanning was daarom goed voelbaar en de ontlading op het rechte stuk was heftig.

Een extra reden voor de spanning was onze nieuwe Best of Show-prijs voor de mooiste truck van alle Special Paint- en Showtruck-deelnemers.

De winnaars

Aan het einde van zatermiddag werden de winnaars bekend gemaakt, waarbij de mooie bijbehorende bokalen overhandigd werden. Maar niet alle prijzen werden vergeven. De Best of Show-prijs werd zondag pas uitgereikt toen de trucks op het rechte stuk voorgereden en gepresenteerd werden aan het publiek op de hoofdtribune, in volgorde van de uitslagen. Overigens reden alle trucks uit de showstraat een ererondje op het rechte stuk.

Best of Show

Daarna werd de Best of Show bekend gemaakt. Dat was Julian Davis met zijn spetterende Scania-torpedo! Julian wist niet wat hem overkwam en vloog met zijn truck opnieuw de baan op, om vervolgens op het asfalt geëmotioneerd door de knieën te gaan.

Ontlading bij Special Paint en Showtrucks

Hieronder zie je de uitslagen:

Special Paint-competitie

1 – De eerste prijs is gewonnen door de Ierse eigenrijder Julian Davies met zijn Scania T580.

Ontlading bij Special Paint en Showtrucks

Julian vervoert alles wat los en vast zit en is met de Scania iedere dag op de weg te vinden. Het thema van de truck is de film Resident Evil, waarvan verschillende scenes op de auto op schitterende wijze afgebeeld zijn. MW Design is verantwoordelijk voor deze special paint-taferelen. Daarnaast van Kessel Truckstyling ook een belangrijk aandeel geleverd aan de truck.

2 – De tweede prijs in de categorie Special Paint is gewonnen door Michel Kramer met zijn woeste, maar tevens uiterst gedetailleerd uitgevoerde Scania R730 Longline.

Ontlading bij Special Paint en Showtrucks

Uiteraard kennen we deze truck nog van vorig jaar, toen de Scania uitverkozen werd tot Mooiste Truck van Nederland 2012. Het ontwerp van de special paint is afkomstig van Michel zelf en zijn vrouw Amanda en is uitgevoerd door MW Design. Maar ook Van Winkoop deed een duit in het zakje met spuitwerk en de kleurstelling. Voor het interieur tekende Special Interior en ook Sjaak Kentie werkte aan de truck.

3 – De derde prijs in de categorie Special Paint is gewonnen door Charlie Doyle uit Engeland met zijn Scania R620 vier-assige kipper.

Ontlading bij Special Paint en Showtrucks

Dit is een ‘gewone’ werkauto en Charlie vervoert alles wat maar losgestort kan worden. Na gedane arbeid wordt de truck iedere dag gewassen. Op de cabine van deze in country-stijl opgetuigde truck pronken Johnny Cash en andere Country Legends. De gezichten zijn in lichtblauwe verf zacht en subtiel aangezet, wat een prachtig effect geeft op de stoere truck. De truck is voor het eerst in Assen, en valt meteen in de prijzen.

Ontlading bij Special Paint en Showtrucks

Showtrucks-competitie

1- De eerste prijs in deze categorie is gewonnen door de Fransman Nicolas Decreane met zijn waanzinnig imposante Scania R620 Longline tandemasser.

Ontlading bij Special Paint en Showtrucks

De auto is slechts twee maanden op de weg en zal eigenlijk alleen maar te zien zijn in Frankrijk en andere Zuid-Europese streken. Michel vervoert groenten en fruit met de auto, maar voor hij er mee op pad kan, is men er een heel jaar mee bezig geweest om de auto zo aan te passen en te verfraaien dat ie hier met de eerste prijs voor de showtrucks naar huis gaat.

2 – De tweede prijs in de categorie showtrucks gaat naar Madde Karlsson uit Zweden met haar Scania R560.

Ontlading bij Special Paint en Showtrucks

De auto heeft, hoe kan het ook anders maar toch origineel, het thema ‘Girl Power’ en is in wit met roze uitgevoerd. Ook deze truck werd onder handen genomen door MW Design, maar Kentie en Rutges Reclame en Design werkten aan de auto. Madde heeft de truck nog maar net en na het showseizoen gaat ze asfalt rijden met de truck.

3 – De derde plaats in de categorie Showtrucks gaat naar de woeste en felgele Scania Torpedo-Topline van RTK Grab Hire uit Engeland.

Ontlading bij Special Paint en Showtrucks

Werkelijk alles glimt aan deze zware truck, die bovendien uitgerust is met een Atlas 1302-2 autolaadkraan en talloze andere details. De auto is dagelijks in de zandput te vinden, maar daar is geen korrel zand bewijs van te zien. Een enorme prestatie!

Truckstar Festival 25 & 26 juli 2015

Poetsprijs

Daarnaast reikten we nog enkele deelprijzen uit. Waaronder voor het eerst dit jaar de Poetsprijs en die ging naar de Scania T580 van SNT uit Engeland, (Stuart Nicol Transport).

Uitslag Special Paint- Showtruckverkiezing

De verst gereden afstand

Ook voor het eerst reikten we een prijs uit voor de verst gereden afstand om in Assen te komen. Die ging naar de Scania R730 van de firma Antigliano. De truck legde 1.900 kilometer af om op het Truckstar Festival zijn opwachting te maken.

Uitslag Special Paint- Showtruckverkiezing

Deelprijzen Interieur

1 – Scania Longline STH (F)
2 – Scania Peeters (B)
3 – Scania Michel Kramer (NL)
4 – Scania Julian Davis (GB/I)
5 – Scania Schubert (D)

Deelprijzen opbouw

1 – Scania Decat (B)
2 – Scania Julian Davis (GB/I)
3 – Scania Mickes (S)
4 – Scania (NL)
5 – Scania War Machine (S)

2 Reacties
  1. Nogal vreemd dat er enkel Scania’s zijn die prijzen winnen. Er kan nu wel veel gewijzigd worden aan een scania, maar om alle 10 de prijzen naar Scania rijders te sturen is toch wel fel overdreven. PS: Voor alle duidelijkheid, Ik ben geen Scaniahater !

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie