Volvo FH voor Kok Lexmond
| 15:48 | Jasper Egberts

Twee Volvo’s FH540 voor Kok Lexmond

Kok Lexmond B.V. heeft twee nieuwe Volvo FH Globetrotters in gebruik genomen. De Volvo FH 540 8×4 werd eind januari afgeleverd en de FH 540 10×4 staat sinds afgelopen zaterdag op het terrein van het breed gespecialiseerde onderneming. De twee nieuwe voertuigen zijn compleet uitgevoerd en in alle opzichten klaar voor het zware werk.

Kok Lexmond is al meer dan 35 jaar actief in de grond-, weg- en waterbouw, recycling, handel in bouwstoffen, transport en verhuur van grondverzetmaterieel en de inzet van mobiele puinbrekers. Het bedrijf heeft vestigingen in Lexmond, Gorinchem en Meppel en is actief in heel Nederland.

Maximaal

Materiaalbeheerder Henk Kok: ‘Het zijn enorm uitgebreide voertuigen, met behoorlijk veel opties. Ze hebben allebei maximaal laadvermogen: de vier-asser mag 43 ton wegen en de vijf-asser maar liefst 50 ton. We hebben dit kunnen realiseren doordat Terberg Techniek bij beide auto’s een hydraulisch geveerde en hefbare voorloopas bij heeft gebouwd en de trekassen widespread heeft gezet. Omdat we met de FH 10×4 gips vervoeren en de FH 8×4 het transport gaat verzorgen voor de shovels en de materiaalcontainer, moet de laadcapaciteit zo hoog mogelijk zijn. We hebben nu twee hele zware jongens, die het werk meer dan goed aankunnen.’ Beide trucks hebben bovendien Dynamic Steering en maximaal vermogen van liefst 540 pk. Ook zijn beide trucks voorzien van een door HSM opgebouwde haakarminstallatie. ‘Doel is om met zo weinig mogelijk transporten een compleet mobiel project neer te kunnen zetten. Efficiëntie is het absolute sleutelwoord. We hebben zeer zeker het maximale uit de Volvo’s gehaald.’

Volvo FH voor Kok Lexmond

Prettige samenwerking

Henk Kok is meer dan tevreden over het eindresultaat. ‘De trucks zien er super uit en we zijn er eigenlijk op alle fronten enorm trots op. Het zijn gewoon twee hele mooie, complete voertuigen. Ik denk niet dat er veel trucks rondrijden waar zoveel op zit! De samenwerking met Van Dijk Culemborg verliep zoals altijd ook weer bijzonder prettig, ik kan niet anders zeggen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie