| 12:12 | Bert Mateboer

Stoer duo MAN-trekkers voor Van Wieren

Van Wieren Special BV uit Emmeloord heeft twee nieuwe MAN TGX 26.500 XXL trekkers in gebruik genomen. De drie-assige 6×2 trekkers zijn uitgevoerd met een grotere wielbasis dan standaard waardoor er ruimte ontstond voor grote brandstoftanks aan weerszijden.

In totaal bedraagt het volume van de brandstoftanks 855 liter. Ook de Adblue tank is met 80 liter groter dan standaard. Om ruimte te maken voor de grotere tanks zijn de accu’s achter de cabine in een rek geplaatst. Aan weerszijden daarvan zijn RVS-kisten aangebracht voor het opbergen van ladingzekering-materiaal en de veiligheidsuitrusting.

De trucks zijn uitgerust met de D26 krachtbron met 500 PK in combinatie met de TipMatic automatische transmissie.

Van Wieren specificatie

De trekkers zijn voorzien van de ruime XXL slaapcabine in een luxe uitvoering met onder meer een koelkast, een koffiezetapparaat, een premium audio installatie en standairco. Verder zijn de trucks voorzien van alle safety features die MAN levert waaronder Xenon koplampen. De nieuwe MAN-trucks zijn volledig opgebouwd in de Van Wieren configuratie met onder meer twee daklampen, zwaailampen, flitsers en verlichte breedte- markeringsborden voor exceptionele lading.

Van Wieren Special BV heeft al bijna 75 jaar ervaring met exceptioneel en speciaal transport van onder andere machines, windmolenonderdelen, gasturbines en pijpleidingen in heel Europa, met de nadruk op Scandinavië, Duitsland en België. Daarvoor zet het bedrijf een vloot van 40 trekkende eenheden en 55 speciale opleggers in. Het familiebedrijf heeft een gemengd wagenpark waarin het merk MAN sinds een aantal jaren ook vertegenwoordigd is.

van Wieren

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie