Eef Arens
| 10:53 | Bert Mateboer

Eef Arens krijgt prijs voor beste vakman

DAF Trucks beproevingsmonteur Eef Arens heeft de Noordhof-prijs gewonnen. Als ‘beste vakman van de regio Zuid-Oost Brabant’ kreeg hij de bijhorende loodzware bokaal uit handen van Enrico Werneke.

Beproevingsmonteur
De 61-jarige Eef is allround beproevingsmonteur bij het Research Center van DAF in Eindhoven. Daar voert hij proeven uit met technologieën die pas over jaren op de markt verschijnen. Eef is nooit echt los van werk. “Ik bedoel: werk je hier, dan sta je 24-7 klaar. Zo simpel is het. Mijn baas kan me altijd bellen: ik ben er. En ik slaap niet voordat een probleem is opgelost, al moet ik daar 24 uur achtereen voor werken.”
De ene keer wordt hij ingevlogen om in het Braziliaanse Ponta Grossa – waar DAF een fabriek heeft – een prototype te bouwen, de andere keer is hij te vinden op de Proefbaan van DAF Trucks in Sint-Oedenrode, waar hij testen uitvoert rondom bijvoorbeeld truck platooning.

Jolly Joker
“Mijn vak houdt in dat ik zo’n beetje alles van een truck moet weten”, legt Eef uit. “Problemen vaststellen, repareren en testen. Ik noem mezelf altijd de Jolly Joker. U vraagt, wij draaien. Wat je me ook voorschotelt: ik los het op.”
Dat hij voor zijn werk een prijs zou krijgen, had Eef totaal niet verwacht. ,,Maar stiekem ben ik natuurlijk hartstikke trots. Het is de kroon op mijn carrière.”

De genomineerden voor deze prijs moeten niet alleen als vakman de top hebben bereikt, maar dienen ook aan andere zware eisen te voldoen: ze moeten minstens tien jaar werkzaam zijn in het betreffende vakgebied én een voorbeeld zijn voor met name jongere collega’s op wie zij óók hun kennis en kunde met enthousiasme overdragen.

Bij de foto: Een blijverraste Eef ontvangt de loodzware trofee behorende bij de Noordhofprijs uithanden van Enrico Werneke. Foto: Saskia Holtjer

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie