Eurozone in recessie
| 12:26 | Truckstar Redactie

Staking bij ECT-terminals

Op drie containerterminals van de ECT zijn op donderdagmorgen wilde stakingen uitgebroken.

De stakingen ontstonden op de Delta, Home en Euromax-terminals nadat cao-onderhandelingen waren vastgelopen.

Nieuwsblad Transport meldt dat personeel van de Delta in de loop van de ochtend weer aan het werk is gegaan. Op de Home-terminal bij de Waal- en Eemhavens werd om 12:00 uur nog niet gewerkt.

De stakingen zorgden voor problemen op de wegen rondom de terminals omdat vrachtwagens aan de poorten tegengehouden werden.

Baangarantie
ECT-werknemers eisen een harde baangarantie voor de komende jaren, maar de ECT vindt die eis te ver gaan. Rob Bagchus van de ECT zegt dat het bedrijf een werkgelegenheidsgarantie voor vier jaar biedt ‘tenzij er hele rare dingen gebeuren’. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om gelijktijdige verlies van meerdere grote klanten. Daarnaast biedt ECT een initiële loonsverhoging en inflatiecorrectie.

Niet genoeg voor vakbond
Maar voor de vakbond is dat niet genoeg. FNV-bestuurder Niek Stam waarschuwt dat er voor volgende week ook acties gepland staan. “Dan is de snertweek, waarin we het snertbeleid in de haven op de korrel nemen”, zegt een boze Stam.

Voor het containertransport is het in ieder geval een zuur verhaal. Van stilstaan voor een geblokkeerde poort wordt niemand beter.  

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie