Speciale Scania-order H.M. Verploegen
| 12:28 | Korneel Luth

Speciale Scania-order H.M. Verploegen

H.M. Verploegen bestelde onlangs zes nieuwe Scania’s. Maar dat werd een bijzondere truck-order.

Als drie van je chauffeurs samen honderd jaar in dienst zijn, in die tijd een afstand hebben afgelegd van dertien keer op en neer naar de maan, én de laatste tien jaar volkomen schadevrij gereden hebben, dan moet je daar iets mee doen. 

Dat vonden althans Henri en Erwin Verploegen van het gelijknamige transportbedrijf H.M. Verploegen in Wijchen. Zij bestelden twee van hun zes nieuwe Scania-trekkers als R520 6×2 met de machtige V8-motor én in full specs. 

Eén manier om echt te belonen

Henri en Erwin wilden dit jaar zes nieuwe Scania’s R450 Toplines kopen. Een jaar eerder werden al vier R450’s aangeschaft. “We zijn daar erg enthousiast over. De chauffeur vanwege het comfort, de merkbeleving en de rijeigenschappen; wij vanwege het brandstofverbruik van die 450 zescilinder SCR-motor.” 

Maar Erwin en Henri hadden het gevoel dat er voor topchauffeurs maar één manier was om ze echt te belonen. “Dus moest het er van komen”, vertelt Erwin. “We lieten twee van de 450’ers omzetten naar 520 pk met de V8 motor. 

“En toen we dan toch met Wim Nillesen van Scania Nijmegen om tafel zaten voor de chauffeurs gewoon het hele boekje aangevinkt, naast alle zakelijke extra’s zoals bijvoorbeeld Active Prediction en een vrijloopretarder. 

Platte cabines

Waar de zescilinders als Topline besteld werden, kozen Henri en Erwin bovenop de V8-motor voor de lagere CR19-cabine. “We wilden een beetje een retrolook creëren en daar hoort volgens ons geen hoge hoed bij. Daarnaast zijn Ronald en Jos bijna elke avond thuis en is een Topline geen must. Een bijkomend voordeel, er was nu ook ruimte voor een nostalgische lichtbak, lampen en een paar luchthoorns.”

Overhandiging in Zweden

De overhandiging werd een feest op zich. Ronald en Jos dachten dat ze een R450 zouden krijgen. In overleg met Wim Nillesen van Scania Nijmegen werd besloten de R520’s in Zweden op de fabriek te overhandigen.

“Dat de drie heren een fabrieksbezoek in Zweden aangeboden kregen, wisten ze”, zegt Erwin. “Maar dat mijn broer en ik de avond tevoren stiekem met de V8’s naar Södertälje zouden rijden, wisten ze niet.”

“Dus waren de verbazing en emotie groot toen ze na het fabrieksbezoek weer buiten stonden en daar twee nagelnieuwe V8 Verploegen trekkers zagen staan. Vooral vader Jan, die als zijn zoon op vakantie is, op zijn truck rijdt, was diep ontroerd. Zijn boodschap was glashelder: “Ronald? Wanneer ga jij nu eindelijk eens week met vakantie? Dan neem ik de V8 fijn mee!”

Speciale Scania-order H.M. Verploegen
Chauffeurs Jan en Ronald Peperkamp en Jos de Lorijn kregen bij Scania in het Zweedse Södertälje hun nieuwe Scania R520’s overhandigd. Een fantastische beloning voor honderd jaar trouwe dienst. De beide nieuwe trucks waren speciaal hiervoor door directieleden Henri en Erwin Verploegen naar Zweden gereden.

Stukgoed op Frankrijk, Duitsland, Benelux

H.M.Verploegen is gespecialiseerd in de distributie van stukgoed van en naar Frankrijk, Duitsland en de Benelux. De twee Scania’s R520 6×2 V8 met voorloopas worden vooral ingezet voor het vervoer van bouwmaterialen in de Benelux.

Lees ook:

H.M. Verploegen koopt Scania R450’s

 

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie