Mercedes keurt HVO diesel goed
| 13:34 | Korneel Luth

FleetBoard Drivers League 2016

Op 1 juni gaat de FleetBoard Drivers League 2016 van Mercedes-Benz van start. Als chauffeur kun je je nog tot 1 juni inschrijven en meedoen.

De FleatBoard Drivers League is een grote en internationale rijstijl-competitie van Mercedes-Benz. Nederland is één van de achttien deelnemende landen. 

Op 1 mei opende de inschrijving en op 31 mei sluit die weer. De competitie begint op 1 juni en loopt tot eind augustus en wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden.

‘Inzetanalyse’

Net als voorgaande edities wordt gebruik gemaakt van de zogeheten ‘inzetanalyse’ van telematicasysteem FleetBoard. Dit systeem waardeert de rijstijl van chauffeurs met een rijstijlbeoordeling en houdt daarbij rekening met factoren als route en lading om de score zo objectief mogelijk te houden.

Hoe beter de rijstijl, des te hoger de rijstijlbeoordeling. De meting bestaat uit slijtage- en verbruiksrelevante factoren zoals anticiperend rijden, snelheidswissel en remgedrag.

Praktijktest Mercedes-Benz Actros 1863 GigaSpace
Hoe beter je rijstijl, des te hoger je beoordeling.

Je eigen online wedstrijdpagina

Jij kunt als Mercedes-Benz-chauffeur meedoen! Als je je hebt aangemeld op driversleague.com kun je op deze website je eigen positie en de posities van anderen in het klassement bijhouden. Ook leuk: andere deelnemers als “buddys” toevoegen! Zo kun je de prestaties van je chauffeursvrienden als leuke onderlinge competitie en motivatie gebruiken.

Elke maand worden de Beste Chauffeur en het Beste team van Nederland gekozen. Aan het eind van de competitie worden de drie beste chauffeurs en de drie beste teams gekozen. Nederlandse chauffeurs doen automatisch mee met de internationale competitie.

De hoofdprijs

Aan het einde van de competitie, eind augustus, winnen de drie beste internationale chauffeurs een all-inclusive lang weekend naar Duitsland in september. Daar krijgen ze onder andere een rondleiding door de fabriek in Wörth en een bezoek aan de IAA in Hannover, waar tijdens een avondevenement de officiële FleetBoard Drivers League huldigingsceremonie zal plaatsvinden!

Klik hier voor de officiële FleatBoard Drivers League 2016-website

 

Klik hier voor alle Mercedes-Benz-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie