| 12:39 | Arjan Olsthoorn

Speciaal voor de Nederlandse markt: Mercedes Arocs Widespread

Door een optimale asverdeling maakt de Arocs Widespread slim gebruik van de wettelijke ruimte voor maximale aslasten. De truck is bedoeld voor het echt zware bouw transport en biedt een maximaal GVW van 43 ton.

Igor Jacobs, Head of Marketing bij Mercedes-Benz Trucks legt uit: “De Arocs Widespread van Mercedes-Benz Trucks is exclusief ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Deze truck is bedoeld voor uitzonderlijk zwaar bouwtransport. Voor dit specifieke werk zijn de voor- en achterassen verder uit elkaar geplaatst. Deze technische aanpassing creëert een optimale asverdeling en zorgt er bovendien voor dat de Widespread optimaal gebruik maakt van de wettelijke ruimte voor maximale aslasten in Nederland. Daarmee is de Widespread een uitstekende toevoeging aan het al ruime productgamma van Mercedes-Benz Trucks in het bouwsegment.”

De truck heeft een maximale asbelasting van twee keer 11,5 ton op de achterassen en twee keer 10 ton op de voorassen. Zo biedt deze Arocs een maximaal GVW van 43 ton. De Widespread heeft twee gestuurde voorassen en twee aangedreven achterassen, de achterste as is ook nog eens gestuurd. Dit met een korte draaicirkel en een hoge wendbaarheid als resultaat.

Meer efficiëntie

Mercedes maakt het met de Arocs Widespread mogelijk om meer lading te vervoeren in minder ritten. Deze hogere mate van efficiëntie, samen met het relatief lage brandstofverbruik van deze truck, helpt klanten om de uitstoot te verminderen. De Widespread is naast deze eerste 8×4 ook leverbaar als 8×8, 6×4 en 6×6 met keus uit het volledige motorengamma van de Arocs: van 240kW (326 pk) tot en met 460 kW (625 pk). Ook is de truck te bestellen met de nieuwe generatie OM471-krachtbron die een extra brandstofbesparing levert van 4%.

Tour door Nederland

In de komende weken maakt de Arocs Widespread (8×4) een tour langs alle Mercedes-Benz Trucks-dealers in Nederland. Ondernemers en wagenparkbeheerders uit onder andere de bouw en logistiek kunnen daar kennis maken met de nieuwe krachtpatser. Alle data en adressen zijn te vinden op website van Mercedes-Benz.

Arocs Widespread Arocs Widespread

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie