| 17:49 | Bert Mateboer

Slaapcabine in fijnmazige distributie

Thijs Logistiek in Weert kocht recent acht New Generation Scania P360 4×2 trekkers. Saillant detail: hoewel het merendeel van de trekkers met de nieuwe vijf cilinder negen liter 360 pk SCR-only motor voornamelijk in Nederland en Belgisch Limburg wordt ingezet, werden ze wel uitgerust met een royale slaapcabine. De NGS P-cabine is nog een vrij zeldzame verschijning in Nederland.

Thijs Logistiek is één van de eerste bedrijven in Nederland die met de nieuwe Scania P-cabine gaat rijden. Volgens directeur Marius Verschuren is de Scania P-cabine de beste auto voor het werk dat het bedrijf doet. “De fijnmazige distributie is écht topsport,” vertelt hij. “In ons werk is een lage in- en uitstap heel belangrijk want de chauffeurs krijgen dagelijks zo’n 25 adressen mee. Ook komen de jongens op allerlei plaatsen waar je eigenlijk helemaal niet met een truck wilt zijn. Op die plaatsen is een goed zicht rondom en de spiegelbezetting nóg belangrijker dan anders. Wij rijden met citytrailers, maar ook wel met gewone twee-assige 13.60 opleggers. Dat maakt de inzet van extra camerasystemen lastig, maar wij blijven zoeken naar oplossingen want je wilt je mensen zo prettig en veilig mogelijk laten werken.”

Met slaapcabine en 360 pk motor

Het comfort van de chauffeur was ook de reden waarom Thijs koos voor een slaapcabine en een 360 pk motor. “Dat vermogen is meer dan genoeg want wij rijden nooit zwaar. En verder vind ik dat iedereen een goede werkplek nodig heeft. De lange versie van de P-cabine combineert compacte buitenmaten met een écht bed en dus veel ruimte voor een distributiechauffeur. Samen met een prima stoel en wat plezierige extra’s als bijvoorbeeld een regensensor zorg je er zo voor dat je mensen optimaal kunnen presteren. Goed materieel draagt bij aan de rust en het overzicht van de chauffeur en dat is goed voor zijn zelfvertrouwen en het plezier in zijn werk. Ons motto is niet voor niets ‘Thijs bezorgt het plezier!’ Daarin heeft de chauffeur een belangrijke rol.”

Fotobijschrift:  Marius Verschuuren van Thijs Logistiek.

Zes van de acht New Generation Scania P360 4×2 trekkers die voor fijnmazige distributie worden ingezet.

1 Reactie
  1. Ik zie maar 3 nieuwe Scania’s op de foto.

    Een slaapcabine in distributiewerk is, volgens mij, ook niet zo uniek.. Komt wel meer voor.. eentje zónder (bij een trekker) is tegenwoordig unieker, volgens mij.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie