SG Transport
| 12:12 | Arjan Olsthoorn

SG Transport gaat voor stoere S-Way op LNG

SG Transport uit Emmen heeft haar wagenpark uitgebreid met een fraaie Iveco S-Way NP. Het is de eerste Iveco in het wagenpark van het bedrijf, en tevens de eerste op LNG.

De wagen gaat drie keer in de week richting Zweden. Met een fraaie lichtshow bij Cornelis Bedrijfsauto’s in Hoogeveen werd de truck in gebruik genomen.

SG Transport is een relatief jong bedrijf. Nicolai Slagter (de S van SG) en Robert Goeree (de G in de bedrijfsnaam) begonnen in april 2018 voor zichzelf. Aanvankelijk was het de bedoeling om, met voor elk van beiden een auto, als eigenrijders aan de slag te gaan voor NVO Transport, een Noord-Nederlandse coöperatie die op Scandinavië rijdt.

Tien wagens

Maar in drieënhalf jaar tijd is het bedrijf snel gegroeid. “Toen we begonnen hadden we ons voorgenomen om vijf jaar met zijn tweeën te blijven rijden. Maar dat plan veranderde al snel”, vertelt Nicolai. “De NVO vroeg ons al snel of we geen extra auto wilden inzetten.” Zo geschiedde, en ondertussen is het bedrijf al gegroeid naar tien wagens en meerdere eigen trailers.

Deze maand worden er bovendien nog eens twee nieuwe wagens ingezet, waaronder dus de nagelnieuwe Iveco S-Way NP, dat staat voor Natural Power vanwege de milieuvriendelijke en geluidsarme aandrijflijn.

Bewuste keuze

De keuze voor de uitvoering op biobrandstof is een bewuste, legt Robert Goeree uit. “De NVO wilde graag dat wij met auto’s op LNG gaan rijden, omdat één van hun klanten in Helsingborg, naar wie wij het transport verzorgen, die wens heeft.” De Iveco S-Way NP is uitgerust met een 460 pk sterke cursor 13 motor en heeft 2.000 Nm koppel. Er is een dubbele LNG-tank. Daarmee moet de truck afhankelijk van inzet en route ruim 1.600 kilometer ver mee kunnen komen, ruim voldoende voor een rit heen en weer naar Helsingborg.

Opbouw

De afgelopen periode is de auto flink onder handen genomen bij Cornelis Bedrijfsauto’s in Hoogeveen, waar de opbouw plaatsvond. Cornelis zal ook het onderhoud gaan verzorgen. Onder meer een fraaie bullbar, extra lampen, zijskirts en luchthoorns zorgen ervoor dat de Iveco S-Way naadloos past in de huisstijl van SG Transport. De trailer in de look-and-feel van NVO Transport sluit daar prachtig bij aan, want deze is ook voorzien van de fraaie donkerblauwe kleur die kenmerkend is voor SG Transport. Het spuitwerk vond plaats bij Van der Meulen in Hoogeveen.

SG Transport NVO

‘Prachtige auto’

Vaste chauffeur van de wagen wordt Rick Alting (32). Hij gaat in principe drie keer in de week richting Zweden. Rick is sinds 2011 werkzaam als vrachtwagenchauffeur en sinds een half jaar rijdt hij voor SG Transport. Hij is blij met zijn nieuwe auto. “Zoals hij er nu bijstaat een prachtige auto geworden. Een beetje stijl op de weg mag toch? Ik vind dat wel belangrijk dat je truck er ook mooi uitziet.” Speciaal voor Rick is de bestuurderstoel en de stuurverstelling aangepast, zodat hij een optimale zitpositie heeft. Het is de eerste keer dat Rick onderweg gaat met een truck die op LNG rijdt in plaats van diesel, en dat vindt hij een mooie uitdaging. “Ik ga proberen zo zuinig mogelijk te rijden. Ik wil bij het lijstje van zuinigste chauffeurs bovenaan staan!”

De Iveco is afgeleverd door Iveco Nederland Sales Area Manager Lucien Peskens. “Het is een hele mooie truck, zeker in de kleuren van SG Transport. Mede door het MAUT-voordeel ben ik ervan overtuigd dat de wagen niet alleen qua duurzaamheid, maar ook qua bedrijfseconomische efficiency een echte aanwinst is voor het wagenpark van SG Transport.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie