Kooter Transport
| 08:45 | Arjan Olsthoorn

Kooter Transport kiest DAF LF met unieke opbouw

Hoe los je tuinaarde of potgrond op moeilijk te bereiken plekken? Kooter Transport B.V. uit Hazerswoude-Dorp heeft daarvoor recent een DAF LF 260 bulkauto in gebruik genomen waarmee dat prima gaat.

De truck is wendbaar door zijn zeer korte draaicirkel. De bulkopbouw met aan de achterzijde een vernuftige in vele standen te manoeuvreren transportband doet de rest. De bijzondere creatie is het resultaat van samenwerking tussen DAF-dealer BLOM-DSW Zoeterwoude en VDB Engineers, eveneens uit Hazerswoude-Dorp.

‘Overal kunnen lossen’

“We wilden ter vervanging van onze bulkauto uit 2000 een nieuwe waarmee we letterlijk overal en in alle hoeken en standen tuinaarde en potgrond precies op de juiste plek kunnen afleveren”, vertelt Aard-Jan Kooter. Dat had letterlijk wat voeten in de aarde maar het is gelukt. Met volle tevredenheid werkt Kooter Transport B.V. sinds kort met de jongste aanwinst, de DAF LF 260 4×2.

Kooter Transport

Vernuft zit in wendbare transportband

“De opbouw is het meest complexe deel en dan met name de transportband aan de achterzijde die we gebruiken voor het lossen. Die kan in allerlei hoeken, standen en verschillende hoogtes worden gezet. Bijvoorbeeld om de aarde rechtstreeks in de kruiwagen van een hovenier te dumpen. Dan hoeft die het niet op te scheppen, dat scheelt tijd en spaart het lichaam. Met de band kunnen we zelfs onder een hoek lossen tussen twee geparkeerde auto’s door.”

‘Op afstand te besturen’

Kooter Transport B.V. levert tuinaarde en potgrond aan kwekers, hoveniers en particulieren. Dat betekent aflevering op de meeste uiteenlopende adressen, soms met smalle toegangspaden. Dus de wendbare DAF LF met de slimme opbouw is dan een uitkomst.  Kooter: “Andere handige zaken zijn de automatische afdeknetten en de mogelijkheid om alles dus ook de transportband op afstand radiografisch te besturen.”

Totaalpakket resultaat van samenwerking

VDB Engineers heeft de best wel uniek te noemen opbouw op maat en naar wens ontwikkeld. Het totale pakket van mechaniek, hydrauliek, elektronica, tekening maken tot aan keuren en oplevering is begeleid door dit nog jonge bedrijf, dat ook specialist is in machinebesturing met behulp van PLC-techniek.

Kooter: “BLOM-DSW heeft de benodigde technische ondersteuning, voorbereiding en elektronische voorzieningen aan de DAF LF op zich genomen. De DAF LF is al een smalle uitvoering maar zelfs de spiegels zijn nu nog omgedraaid zodat ze strak tegen de cabine zitten. Daardoor is hij nog smaller. Alles is kortom gedaan en uitgevoerd om dit voertuig optimaal in te kunnen zetten.”

Kooter potgrond

Aard-Jan Kooter, Sjoerd Kooter, Edwin Kooter, Mats van den Bos en Niels van den Bos trots voor de unieke DAF LF.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie