Schenk bestelt 50 Volvo's
| 14:53 | Truckstar Redactie

Schenk bestelt 50 Volvo’s

Schenk Tanktransport heeft maar liefst vijftig nieuwe Volvo’s besteld.

Het gaat om FH- en FM-trekkers. Het grootste deel van de vloot bestaat uit FH’s maar Schenk zet in het distributiewerk steeds vaker de FM in.

Directeur Harry Schenk legt uit: “Binnen het distributiewerk willen we een truck met een lage instap en laag eigen gewicht. De lage instap en het lage eigen gewicht van de Volvo FM11 maken deze truck zeer geschikt voor de inzet en distributie van onder meer brandstoffen. Door te kiezen voor de Globetrotter-cabine kan de truck ook nog een nachtje wegblijven. Voor de lange afstand blijven we kiezen voor de Volvo FH vanwege het extra comfort voor de chauffeur. Er wordt meerdere nachten per week in die truck geslapen, dus de extra ruimte en het comfort worden door de chauffeur erg op prijs gesteld.”

Schenk transporteert van alles: benzine, diesel, smeeroliën, LPG, industriële gassen, bitumen, microsilica en vloeibare meststoffen.

Veiligheid
Al naar gelang de inzet van de nieuwe trekkers worden ze uitgerust met verschillende systemen. ESP (Electronic Stability Program) is bij Schenk standaard, daarbovenop komt afhankelijk van het soort transport LKS (Lane Keeping Support) en ACC (Adaptive Cruise Control). “Veiligheid is altijd bepalend. We gaan daar ver in. Wat dat betreft kijk ik uit naar de nieuwe Volvo FH”, zegt Schenk.

Opbouw
Overigens zitten er ook verschillen in de verdere opbouw van de trekkers. “We hebben een zeer grote variëteit aan trailers. Voor verschillende stoffen heb je zeer uiteenlopend materieel nodig. Dat geldt ook voor het trekkend materieel. Het gaat dan om de opbouw van compressoren, verschillende typen pompen en of een stof gekoeld of juist verwarmd moet worden. Dat maakt het wagenpark uniek”, aldus Schenk. 

Voor Volvo is de order in deze barre tijden een opsteker. De auto’s kunnen dan ook snel geleverd worden, nog voor het einde van dit jaar.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie