1000 Punkte test
| 08:30 | Arjan Olsthoorn

Scania Super wint de Duitse ‘1000 Punkte test’

In zijn eerste vergelijkende test was de nieuwe Scania Super aandrijflijn doorslaggevend voor de overwinning in de Duitse ‘1000 Punkte test’. Een Scania 460R trekker nam het op tegen de nieuwste Volvo en MAN.

In de test beoordeelt een team van internationale vrachtwagenjournalisten alle aspecten van moderne langeafstandstrucks. Het Duitse vakblad Lastauto Omnibus organiseert de test.

Stap voor

“Dit is de eerste bevestiging van onafhankelijke journalisten dat de Super aandrijflijn die we in november in Södertälje hebben gepresenteerd, doet wat we beloven en ons en de transportefficiëntie die Scania biedt, nog verder heeft verwijderd van de concurrentie”, zegt Stefan Dorski, Senior Vice President, hoofd Scania Trucks. “De marges zijn doorgaans klein in deze tests, maar hier was de Scania Super-aandrijflijn zo’n vier procent zuiniger dan de runner up.”

947,3 punten

Voor de 1000 Punkte test van 2021/22 werd door de organisatoren een bruto treingewicht van 40 ton, middelgrote slaapcabines en maximaal 480 pk voorgeschreven. Het gemiddelde dieselverbruik van Scania op de testroutebaan bedroeg 27,1 l/100 km, gevolgd door Volvo (28,2) en MAN (29,8). Toen de zes verschillende onderdelen van de test (cabine, rijden, aandrijflijn/prestaties, brandstofverbruik, kosten en veiligheid) bij elkaar werden opgeteld, had Scania in totaal 947,3 punten verdiend van de 1000 potentiële punten.

“Van Scania’s kant zien we deze vergelijkingstests als een onderdeel van ons productontwikkelingsproces. Maar ook als een bevestiging van wat we hebben bereikt”, zegt Dorski. “Allerlei klanten gebruiken deze informatie bij het nemen van hun beslissing, aangezien ze van onafhankelijke deskundigen een controle krijgen van de eigenschappen die we claimen.”

5 Reacties
  1. Blijft toch nog altijd het beste vervoer middel voor transport op alle vlakken voor wat hij moet dienen zowel zacht of zwaar werk ligt ook veel hoe de chauffeur ermee omgaat als ik kon kiezen blijft scania altijd mijn favoriete

  2. Ik vraag mij af of de tacho van de scania wel is geijkt, het is algemeen bekend dat deze bij scania 2a3 km teveel aangeven vanaf fabriek. Dat scheelt op papier altijd een paar km op de 100. Bij ons in de werkplaats werd elke nieuwe scania standaard door ons zelf geijkt.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie