William van Ravestein
| 11:01 | Arjan Olsthoorn

Noah4All verzorgt wensdag voor zieke William van Ravestein

Stichting Noah4All verzorgt wensdagen voor mensen die lijden aan een degeneratieve en/of terminale ziekte. Zo hebben deze mensen in het laatste stadium van hun leven vaak nog specifieke chauffeurswensen. Bijvoorbeeld een laatste rit met oud-collega’s of een bezoek aan het favoriete chauffeurscafé waar herinneringen worden opgehaald. Hieronder volgt een verslag van de wensdag van chauffeur William van Ravestein geschreven door Noah4All.

William is een bekende in het transportwereldje, op de route naar het zuiden kwam je hem vaak tegen maar ook in Engeland was hij geen onbekende. William is een sociale chauffeur en maakte snel vrienden onder zijn collega’s. Hij had een opvallende combinatie, een mooie Volvo met een dikke koeler erachter met daarop de woorden Ravestein Koel- en Vriestransport.

Eigen rijder

‘Elke dag vakantie’, waren zijn woorden, hij genoot van de ritten en van de avondjes samen met de collega’s die hij overal trof in Europa. Binnenland is niets voor hem en voor een baas werken helemaal niet, voordat ik zelfstandig werd, had ik geen vaste plek onder mijn kont, aldus William. Ik miste een bepaalde vrijheid, die kon ik niet terug vinden als ik voor een werkgever ging werken. William deed in 2004 een stap in de richting die zijn verdere leven bepaalde, zelfstandig worden. Beginnend met het merk DAF en later overstappen naar het merk Volvo, het maakte zijn wereld compleet. Zijn vrouw Eveline vergezelde hem regelmatig op zijn ritten.

Tekst gaat verder onder de foto’s

wensdag laatste rit

Cornelissen

De zon scheen regelrecht in zijn gezicht totdat hij last van zijn maag kreeg, ‘ach het gaat wel over’, dacht William. Na wat controles bleek er iets ergers aan de hand te zijn en tot overmaat van ramp moest hij door zijn lange afwezigheid afstand doen zijn geliefde vrachtwagen. Dat zijn veel tranen geweest, afscheid nemen van je bedrijf doe je niet zomaar, daar zit zoveel passie en liefde in.

Na de vele operaties was er goed nieuws en pakte hij zijn hobby als chauffeur weer op en kwam terecht bij Cornelissen. Maar dat was van korte duur, de ziekte was weer als een moordenaar in zijn lichaam gekropen en genezing is niet meer mogelijk, kreeg William te horen. Na dit slechte nieuws pakte hij het leven op, eruit halen wat erin zit, Cornelissen zette een trekker met oplegger klaar voor hem om aan zijn laatste rit te beginnen. Door heel Nederland reed William samen met zijn vrouw zijn plekken af die een rol in zijn leven hebben gespeeld. Lossen en laden hoefde hij niet, de route werd aangepast aan zijn wensen. Waar vind je nog zo’n werkgever…

Vriendenkring

Zijn vrienden wilde ook nog een afscheid regelen en schakelde Noah4All in. De wens werd opgepakt en vroeg in de ochtend stonden twee trucks met een begeleidingsauto voor zijn deur in Boxmeer. De schrik was er toen hij de deur opendeed, emoties pakte hem vast en tranen moesten even opdrogen voordat hij in de truck klom. Die rit bracht hem verder in Boxmeer waar zijn vrienden om hem stonden te wachten. Een hoop kabaal deed Boxmeer trillen op zijn grondvesten.

Even de handen vastpakken, het gevoel van je collega’s weer door je lichaam laten stromen. Het is zo’n warm bad wat je zo hebt gemist. Het konvooi verliet Boxmeer en via een mooie route binnendoor werd er koers gezet naar Tiel waar Truckers Paradise zijn zetel heeft en waar William een graag geziene gast is. Een korte stop aldaar leverde emotionele verhalen op. Dat gaf zo’n mooie inhoud aan deze dag, een Noah4All-dag speciaal voor William en Eveline.

Wegrestaurant Malden

Het was voor William weer even als vanouds om binnen te stappen in een chauffeursrestaurant. De glimlach van een chauffeur herken je uit duizenden, en dat geeft het gevoel dat hij genoot. Tijdens de lunch pakte William even het woord en emotioneel vertelde hij dat hij het niet begreep dat naast zijn vrienden totaal onbekenden (leden van Noah4All) aanwezig waren op zijn wens dag. ‘Jullie doen dit gewoon, waarom ben ik dan zo belangrijk?’

Tekst gaat verder onder de foto’s

De woorden kwamen hem tegemoet en vertelde dat dit het doel is van de Stichting Noah4All, collega’s uit de logistieke sector een hart onder de riem steken als zij het moeilijk hebben. Hun diesel leveren voor de volgende trip, hoe zwaar die ook moet zijn. Deze zal zwaar zijn voor William, het is even geen appeltje eitje rit, ook niet zomaar van A naar B, maar meer van hoelang is de nog de route tot die ons brengt naar een sluiproute van ‘het weer beleven van het leven’.

Wij vonden het een eer om deze wens voor jou te mogen organiseren. Wij hopen dat jij hier nog vaak aan terugdenkt. Mag deze Noah4All dag jou de nodige pk’s geven als jij volgende week de turbo erop gaat zetten. Wij danken iedereen die aan deze Noah4All dag hebben meegewerkt, zonder jullie was dit niet mogelijk.

Team Noah4All

wensdag Noah4All

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie