| 11:22 | Arjan Olsthoorn

Galecopperbrug A12 Utrecht op de schop

Om de Galecopperbrug ook in de toekomst veilig te houden, voert Rijkswaterstaat van medio 2022 tot begin 2024 onderhoud uit aan de brug richting Arnhem.

De stalen kabels (tuien) van de brug richting Arnhem naderen het einde van hun levensduur en zijn aan vervanging toe. Ter voorbereiding op deze werkzaamheden wordt in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 februari 2022 zowel de Galecopperbrug richting Arnhem als oprit Nieuwegein (16) van 23.00 tot 08.30 uur volledig afgesloten voor het verkeer.

Verkeershinder medio 2022 – begin 2024

De brug in de richting van Arnhem blijft tijdens de werkzaamheden van medio 2022 tot begin 2024 in gebruik. Rijstroken van de hoofdrijbaan en parallelbaan zijn de gehele periode versmald. Daarnaast geldt er een maximumsnelheid van 70 km/h en is de oprit vanaf de Papendorpseweg in Nieuwegein (16) richting Arnhem de gehele periode afgesloten voor het verkeer. Ook is het nodig de brug gedurende deze periode af en toe te sluiten voor verkeer waardoor er verkeershinder ontstaat.

gallecopperbrug werkzaamheden

Rijkswaterstaat overlegt met onder andere gemeenten en bedrijven hoe de hinder zoveel mogelijk beperkt blijft. De wegbeheerder informeert de weggebruiker zo tijdig mogelijk over de afsluitingen.

De tuien van de Galecopperbrug richting Den Haag zijn de komende jaren niet aan vervanging toe.

Nacht van 19 op 20 februari

Ter voorbereiding op bovenstaande werkzaamheden voert Rijkswaterstaat metingen uit aan de brug. Daarvoor is het nodig van zaterdag 19 op zondag 20 februari 2022 zowel de Galecopperbrug richting Arnhem, als de oprit Nieuwegein (16) van 23.00 tot 08.30 uur volledig af te sluiten voor verkeer. Het verkeer richting Arnhem wordt omgeleid. Houd rekening met extra reistijd van ongeveer 15 minuten. Gele borden leiden doorgaand verkeer richting Arnhem om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 richting Utrecht. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Zowel het verkeer richting Den Haag als de scheepvaart ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. In geval van slecht weer stelt men de werkzaamheden uit.

Omleiding Galecopperbrug A12

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie