*

Defensie
| 08:31 | Rik Werner

Scania en Defensie zetten handtekening onder mega-order

Scania Nederland mag definitief nieuwe legervrachtwagens voor Defensie produceren.

Beide partijen ondertekenden gisteren het contract dat voorziet in de levering van 2.037 New Generation Scania’s aan de Nederlandse strijdkrachten. Het nieuws was in juni reeds voortijdig uitgelekt. Scania geeft met de overeenkomst het Eindhovense DAF het nakijken.

Onderhoud

In het contract is ook serviceovereenkomst opgenomen waarin Scania en Defensie beloven samen te werken bij het onderhoud aan de voertuigen. Deze serviceovereenkomst heeft een looptijd van 10 jaar. Alle voertuigen worden geproduceerd door Scania Production Zwolle. Het dealernetwerk van Scania Nederland is verantwoordelijk voor het onderhoud. Het betreft, aldus de producent ,de grootste defensieorder uit de geschiedenis van Scania.

Defensie

Wisselcabines

De voertuigen worden vanaf eind 2018 worden geleverd. Het betreft 2-, 3- en 4-assige 5-, 10- en 15-tons All Wheel drive trucks voor uiteenlopende toepassingen. De order omvat tevens de levering van 185 gepantserde wisselcabines. Bij inzet van de voertuigen in risicovolle gebieden kunnen de cabines gemonteerd worden om de militaire chauffeurs te beschermen tegen zowel projectielen, landmijnen als bermbommen. De trucks worden bij alle krijgsmachtdelen binnen Defensie ingezet.

Wissellaadsysteem

De nieuwe Scania’s vervangen vanaf eind volgend jaar gefaseerd de bestaande 4- en 10-tonner vloot, die goedddeels uit DAF’s bestaat. In 2005 leverde Scania reeds 555 8×8 legervrachtwagens met een wissellaadsysteem die nog steeds operationeel zijn.

Lees ook: Defensie plaatst mega-order bij Scania.

Twaalf verse Volvo FH-trekkers voor Defensie.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie