Sallandse Metaalhandel
| 08:53 | Arjan Olsthoorn

Sallandse Metaalhandel zet Iveco X-Way in

De Sallandse Metaalhandel in Raalte is het familiebedrijf van Hinnie Haverman. De firma zet dagelijks twee zware combinaties in voor de aan- en afvoer van metalen. Dat de nieuwste aanwinst een Iveco is, blijkt een kwestie van aantrekkingskracht.

Haverman: “Ik hoorde al jaren dat de Iveco aandrijflijn erg goed is. Ik vond het echter nooit een mooie auto, totdat het nieuwe model werd geïntroduceerd. Ik zag laatst een Iveco truck rijden en heb meteen contact gezocht met Cornelis Bedrijfsauto’s in Hoogeveen. Toen bleek dat de X-Way ook nog eens een ton lichter was dan mijn vorige truck, wist ik het zeker.”

570 pk

De keuze viel op een X-Way AS280X57Y/PS met de grootste cabine en de zwaarste Cursor 13 krachtbron met 570 pk. Een motor die – evenals de motoren in alle nieuwere Iveco trucks – voldoet aan de laatste Euro 6 normen zonder gebruik te maken van EGR techniek. De truck heeft een luxe interieur met alle opties, zoals een 50 liter grote koelkast, Full LED verlichting en lederen bekleding. Ook een omvormer en een magnetron ontbreken niet in de cabine. Verder is de truck voorzien van een aslastweegsysteem, een bandenspanning controlesysteem en een geïntegreerde standairco. Ook een hydraulische retarder behoort tot de uitruisting van de truck.

Lees ook: Baatje ruilt Stralissen in voor nieuwe X-Way’s

Veilig en compleet

De 6×2 bakwagen beschikt over een sturende, hefbare 8-tons naloopas, een VDL haakarmsysteem, RVS kisten, aluminium spatborden én rekken waar de afdekzeilen in kunnen worden opgeborgen. Iveco dealer Cornelis Bedrijfswagens maakte de truck helemaal af met verschillende soorten verlichting. Ook zijn er twee sets dubbele luchthoorns gemonteerd. Voor extra veiligheid is de vrachtwagen tevens uitgerust met een Orlaco dodehoek-camerasysteem en als kers op de taart pronkt er nu een verlicht logo in de grille. Alles bij elkaar een prachtig visitekaartje voor de Sallandse Metaalhandel.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie