Baatje
| 09:00 | Robert Servaas

Baatje ruilt Stralissen in voor nieuwe X-Way’s

Baatje Grondverzet in Monster heeft zijn Iveco Stralissen – met ruim 700.000 km op de teller – vervangen door nieuwe X-Way’s. De acht jaar oude oprijbakken van de twintig jaar geleden geproduceerde Stralissen zijn hierbij behouden gebleven. Een project met meer dan één vleugje historie.

Baatje Grondverzet beschrijft zichzelf als een jong dynamisch bedrijf. Toch leidt de historie ons terug naar het jaar 1965. Het jaar dat het Grondbewerkingsbedrijf A. Baatje is opgericht en waaruit jaren later het huidige Baatje Grondverzet is ontstaan.

Lees ook: Bos Logistics neemt 18 Iveco S-Way trekkers in gebruik

Het bedrijf is gespecialiseerd in alle denkbare grondbewerkingen en de activiteiten breiden zich nog altijd uit. Het bedrijf is werkzaam voor hoveniers, stratenmakers, gemeenten, particulieren, aannemers en kwekerijen. Baatje Grondverzet neemt zowel grote als kleine klussen aan en denkt in oplossingen. Zoals ze bij Baatje zelf zeggen: ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert’, en ‘kan niet, bestaat niet’.

Oude Stralissen

In 2015 kocht het grondverzetbedrijf drie gebruikte – 12 jaar oude – Iveco Stralissen. Dit waren de vrachtwagens die in de periode van hun ontstaan de ‘Truck of the Year’ titel in de wacht sleepten. Twee decennia lang hebben deze vrachtwagens hun diensten bewezen. Voor Baatje zijn ze het fundament gebleken voor één van hun vele specialismen: het verhuur van een zeer uitgebreid machinepark. Van graafmachines tot shovels en van rupsdumpers tot tractoren, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het in de verhuur.

Emissie-eisen

Met een GVW van 20.500 kg en een laadvermogen van bijna 11.000 kg, zijn de nieuwe X-Way’s uitermate geschikt voor de uit te voeren transporten. De X-Way oprijwagens voldoen daarbij ook nog eens aan de laatste emissie-eisen en hebben daardoor nog tot eind 2030 toegang tot alle emissievrije binnensteden, hetgeen voor Baatje Grondverzet van groot belang is.

Samen innovatief, samen vooruit

Directeur Joost Baatje beschrijft de Iveco X-Way’s als ‘barre’ vrachtwagens, hetgeen in hun contreien synoniem is aan ‘het neusje van de zalm’. Dit geldt ook voor de samenwerking. Deze loopt gesmeerd, zowel tussen Iveco en Baatje als met carrosseriebedrijf Westland.

Lees ook: MAN TGS voor Jannes Punter Grondwerk

Westland heeft de oprijbakken van de oude Iveco Stralissen helemaal nagekeken en opnieuw gespoten. Iveco dealer Schouten in Spijkenisse heeft de nieuwe voertuigen afgebouwd en de werkverlichting aangesloten, waarna J. Baatje de nieuwe X-Way’s letterlijk in het zonnetje heeft gezet. Uiteraard samen met Adriaan Doorduin – verantwoordelijk voor de technische support vanuit Iveco – en John ’t Hart van carrosseriebedrijf Westland. Een bijzondere samenwerking, een prachtig resultaat en het begin van een nieuw tijdperk voor Baatje Grondverzet.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie