Renaults verzamelen zich op Renaultoloog Festival
| 10:20 | Marco Bloem

Renaults verzamelen zich op Renaultoloog Festival

Evenement voor alles met het wybertje

Auto’s, tractoren, vrachtwagens: alles dat ooit de naam Renault heeft meegekregen is welkom op het Renaultoloog Festival dat op 13 en 14 september wordt gehouden in Venlo. Dat meldt Eddy Lenders ons: zelf vrachtwagenchauffeur en organisator van het Renaultoloog Festival.
Eddy kan beschouwd worden als ambassadeur voor het merk: zijn liefhebberij voor het Franse merk draagt hij op vele mogelijke manieren uit. In 2012 organiseerde hij geheel op eigen initiatief zijn eerste festival.

Puzzelen met aanhangers

Onder andere de metallic blauwe Renault T van Knoops zal aanwezig zijn op het Renaultoloog festival

Meer trucks

Aan Truckstar vertelt Eddy dat hij een lichte voorkeur heeft voor de trucks van het Franse merk: niet voor niets restaureerde hij enkele jaren terug een prachtige Renault R340 trekker. Op evenemententerrein Kronenberg waar het evenement gehouden wordt heeft hij dan ook een flinke ruimte ingericht voor Renault vrachtwagens. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen, maar Eddy kan nog wel wat extra vrachtwagens gebruiken. “In totaal hadden we tijdens het eerste Renaultoloog festival in 2012 al 325 voertuigen. Daar gaan we nu gezien het aantal aanmeldingen al dik overheen, maar ik zou graag nog wat meer trucks binnenhalen.”

Op de vraag wat bezoekers en deelnemers kunnen verwachten reageert hij: “Uiteraard een heleboel Renaults, veel gezelligheid en de mogelijkheid om in contact te komen met gelijkgestemden. Ook zijn er stands voor verzamelaars van miniaturen, boeken enzovoorts. Een leuk weekend kamperen met andere Renaultliefhebbers.”

Nu staat de teller op een kleine twintig trucks, maar dat mogen er van Eddy minstens twee keer zoveel worden: “Alle types zijn welkom”, vertrouwt hij ons toe.

Meer informatie over het Renaultoloog Festival vind je op www.renaultoloog.nl.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie