subsidie Praktijkleren
| 15:24 | Arjan Olsthoorn

Recordbedrag subsidie Praktijkleren aangevraagd

Transport en logistieke bedrijven hebben voor een recordbedrag subsidie aangevraagd voor hun inspanningen als leerbedrijf om jong talent aan te trekken, gekwalificeerd personeel op te leiden dat aansluit bij de behoeften van de arbeidsmarkt en om de samenwerking tussen onderwijs en bedrijven te versterken. Dit blijkt uit de aanvraag die STL recent hiertoe heeft ingediend met een recordbedrag van in totaal bijna € 3 miljoen.

De Subsidieregeling Praktijkleren (SPL) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft als doel de kwaliteit van het beroepsonderwijs te verbeteren door studenten en deelnemers leerwerkervaring te bieden in de praktijk. Deze ervaring draagt bij aan hun opleiding en ontwikkeling en vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers spelen hierbij een cruciale rol door leerwerkplekken beschikbaar te stellen.

Stimulans

Bedrijven en organisaties die in aanmerking komen voor de subsidie kunnen financiële ondersteuning ontvangen voor de kosten die zij maken bij het begeleiden van studenten en deelnemers tijdens hun BBL-opleiding. Deze kosten omvatten onder andere de begeleiding van BBL-studenten, beschikbaarstelling van werkplekken en faciliteiten, en andere relevante uitgaven.

Indrukwekkend bedrag

In 2023 zijn er maar liefst 1.336 SPL aanvragen ingediend door 497 bedrijven. Het maximale subsidiebedrag dat per leerling kan worden aangevraagd, bedraagt € 2.700,-. STL feliciteert de sector met dit indrukwekkende bedrag van € 2.815.958 aan subsidieaanvragen.

2 Reacties
  1. En dan vergeet je nog even STAP-budget te vermelden. Helaas door de overheid ondertussen afgeschaft voor transportsector. Spelregels tijdens het spel veranderen noemen ze dat toch.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie