| 09:28 | Arjan Olsthoorn

Rijkswaterstaat opent vernieuwde A52

Het kleinste vervangings- en renovatieproject van Rijkswaterstaat is af! Nee, het gaat inderdaad niet om een echte snelweg. De A52 is immers geen snelweg (meer).

We hebben het hier over een vernieuwd stuk snelweg in Madurodam. Hier kan je sinds kort ook miniatuurversies van ecoduct Woeste Hoeve en de Leidsche Rijntunnel bewonderen.

Madurodam

Rijkswaterstaat heeft al ruim 70 jaar een maquette van de snelweg, Neerlands trots, in Madurodam in Den Haag. De Nederlandse snelwegen zijn immers de slagaders van onze economie. Zij brengen mensen samen, koppelen regio’s en verbinden ons land met de rest van Europa. Dat willen we ook laten zien in Madurodam. En net zoals op de Nederlandse snelwegen staat de veiligheid en doorstroming op deze minisnelweg voor Rijkswaterstaat ook voorop.

De weginspecteurs van Rijkswaterstaat zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het wegverkeer. Ook in Madurodam. Op het nieuwe stuk snelweg, de A52, staat een auto met pech. Een mini pick-up met weginspecteur gaat erheen om te zorgen voor een veilige situatie voor de automobilist en alle andere weggebruikers.

Intussen worden op de matrixborden boven de weg verkeersmaatregelen geplaatst: boven de rijstrook waar het pechgeval staat komt een rood kruis. Net zoals in het echt.

A52

Wist je dat de A52 wel bestaan heeft in Nederland? Rijksweg 52 had een rijke historie; aan deze autosnelweg werd ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gewerkt. De provinciale weg 325, van Arnhem naar de Duitse grens bij Nijmegen, heeft zijn oorsprong in rijksweg 52, de voormalige A52. Deze is in 1993 overgedragen aan de provincie Gelderland, en vervolgens omgenummerd in A/N325.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie