| 14:14 | Marco Bloem

Publieksprijs voor Twan Bierings

Truckstar-lezers kozen de DAF XF van Twan Bierings op het Festival tot publieksfavoriet.Alweer voor de vierde keer kende de Mooiste Truckverkiezing ook een ‘Publieksprijs’. Via onze Facebookpagina bestond de mogelijkheid om te stemmen op alle 24 deelnemers in de diverse categorieën. Het publiek koos ditmaal voor de bijzonder strakke DAF van transportbedrijf Twan Bierings uit het Brabantse Maarheze. Rick Boskeljon is chauffeur op deze krachtpatser.

Boskeljon2

Rick was erg verrast over de Publieksbokaal

Zware lasten
Een krachtpatser kun je de DAF gerust noemen, want in zijn dagelijks werd torst de DAF veelal zware lasten. Ook op het Festival was de Nooteboom dieplader-combinatie geladen met een flinke Caterpillar wiellader. Daarnaast heeft de DAF maar liefst 560 pk. Althans, dat doet het typeplaatje op de deur vermoeden. Rick legt uit: ,,Dat was een grapje van onze dealer bij de aflevering. Het is geen unieke krachtbron, maar gewoon een 510 pk trekker. Eigenlijk moet dat nog veranderd worden.”

De DAF is een frisse verschijning met veel fraaie, maar ook functionele aanpassingen. Zo beschikt de 6×2 trekker over een bijpassende gereedschapskist en bestaat de mogelijkheid de trekker te voorzien van een ballastbak. In deze hoedanigheid trekt Rick regelmatig mobiele puinbrekers en andere recyclingmachines van het merk Komptech. Maar even zo vaak trekt de DAF diverse Nooteboom en Broshuis diepladers waarover Bierings de beschikking heeft.

Boskeljon

Rick’s trekker in het wild. Hier trekt de DAF een Broshuis semi.

Een aangepaste zonneklep, onderspoiler, zijbeplating en extra verlichting aangebracht door Erjo-truckstyling maken het geheel af. Een bijzondere verschijning die door zijn strakke blauw witte kleurstelling toch ingetogen oogt. De lichtbak is voorzien van de naam ‘Keet’ in plaats van Twan Bierings. Rick: ,,Dat is inmiddels een soort traditie binnen het bedrijf. Keet is de jongste dochter van de familie Bierings. Twee andere trucks zijn voorzien van de naam van vrouw Bertie en zoon Tijmen.”

Rick is onder de indruk van zijn prijs, maar benadrukt dat hij het in topconditie brengen van de DAF niet alleen zou hebben gekund: ,, Het was een geweldige ervaring, met dank aan de familie Bierings en mijn gezin. Zij gaven mij de kans een truck zo op te bouwen en samen in topstaat te brengen.”

Terug naar het nieuwsoverzicht

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie