Twan Bierings Transport
| 09:10 | Arjan Olsthoorn

Primeur voor Twan Bierings Transport: 5-assige MAN TGX

Den Engelsen Bedrijfswagens, MAN dealer voor Zuidoost-Nederland, leverde onlangs de eerste 640 pk sterke vijfassige TGX van de nieuwe truckgeneratie af aan Twan Bierings Transport in Maarheeze. Een wereldprimeur!

De indrukwekkende MAN TGX zwaartransporttrekker is uitgerust met de 15,2 liter D38-motor. Deze heeft een maximum vermogen van 471 kW (640 pk) en een koppel van 3.000 Nm. Daarmee biedt de robuuste zescilinder de kracht en souplesse die het bedrijf nodig heeft in het zwaartransport. De van oorsprong 8×4/4 trekker is door Wierda voorzien van een 10-tons vijfde as, voor een hogere schoteldruk en een maximum treingewicht van 250 ton.

Goede wendbaarheid

Ondanks de extra as is de draaicirkel gelijk aan de standaard 8×4. Dat komt de wendbaarheid van de combinatie ten goede. De trekker is verder voorzien van een speciale zwaartransport versnellingsbak met WSK koppelomvormer, een verzwaard chassis en het bekende rek achter de cabine, mooi afgewerkt met door Wierda ontwikkelde zijfenders. Ook zijn er vele extra’s gemonteerd zoals standairco, laser verstralers en LED zwaailampen en flitsers in de grill, volledig lederen bekleding met blauwe stiksels, magnetron en koffieapparaat en een draadloos camerasysteem. Een luchtpistool in de cabine moet deze woning op wielen schoon houden. De volledige opbouw is verzorgd door het aflevercentrum van Den Engelsen Bedrijfswagens in Eindhoven, waarmee Bierings een uitstekende relatie heeft.

Twan Bierings Transport

Twan Bierings Transport startte in 2005 met één auto. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een respectabele specialist in uitzonderlijk vervoer met 32 trucks en ruim 40 medewerkers. Twan Bierings staat dicht bij zijn chauffeurs, die dan ook een stem hebben in de keuze en uitvoering van de trucks. “MAN is voor dit zware werk een uitstekende truck, met een ruime, comfortabele cabine en een sterke en zuinige aandrijflijn. Zo zijn de chauffeur én de vervoerder tevreden”, stelt Bierings.

Lees ook: Eerste MAN TGX in wagenpark Van Suijdam Transport

Daaraan voegt hij toe dat de service en kwaliteit van Den Engelsen ook een doorslaggevende rol speelt bij de keuze. “Zeker in ons werk moet je altijd op de dealer kunnen rekenen. Bij de aanschaf en het kiezen van de juiste uitvoering, het afleverklaar maken en voor service en onderhoud.” Dat Bierings tevreden is met MAN wordt binnenkort nog eens onderstreept als een tweede identieke auto wordt afgeleverd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie