PowNed hekelt vrachtwagens
| 16:02 | Korneel Luth

PowNed hekelt vrachtwagens

Opmerkelijk: de zender PowNed grijpt wijzigende inhaalverboden aan om gal te spuwen op trucks.

“Het wordt weer een stukje vervelender op de weg”, aldus PowNed. “Sinds vandaag mogen vrachtwagens op meer wegen andere auto’s inhalen. Reden voor de aanpassing die ongetwijfeld voor veel frustratie gaat zorgen is het feit dat veel wegen verbreed zijn.”

Zo opent PowNed een bericht op haar website, om verderop nog wel toe te voegen dat op andere plaatsen de inhaalverboden zijn uitgebreid. 

‘Vervelender’?

Wellicht wordt alles van PowNed met een knipoog de wereld ingeholpen, maar aan de reacties onder het bericht valt te zien dat het wel op een serieuze manier gelezen wordt.

En dan is het jammer dat van enige nuance geen sprake is. Rijkswaterstaat heeft namelijk belangrijke aanpassingen doorgevoerd waarvan de gevolgen voor alle weggebruikers – en de doorstroming en veiligheid – positief uit moeten pakken. Bovendien zijn er de afgelopen jaren over honderden kilometers extra rijstroken bijgekomen.

Of het ‘weer een stukje vervelender op de weg wordt’, valt daarom sterk te bezien. Wel is het voor chauffeurs de komende periode even opletten of de bestaande inhaalverboden niet gewijzigd of verdwenen zijn en of er op andere plekken geen nieuwe inhaalverboden zijn.

Lees Truckstar 13

Wil je wel een gedetailleerde uitleg lezen over wat er verandert en waarom? Klik dan hier, én lees binnenkort Truckstar nummer 13. Daarin zal Rijkswaterstaat een grote advertorial plaatsen met uitleg en een handige overzichtskaart van alle inhaalverboden in de nieuwe situatie.

PowNed hekelt vrachtwagens
Op veel wegen zijn er stroken bijgekomen en zitten trucks en personenwagens elkaar minder in de weg. Op snelwegen met een ouder 2×2-ontwerp blijven inhaalverboden gewoon van kracht en wijzigen ze slechts op sommige plekken.


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie