95-tons Ginaf komt eraan
| 13:14 | Marco Bloem

95-tons Ginaf komt eraan

Ginaf levert zware vijfassers voorzien van Ford cabine en 600 pk Cummins motor aan Braziliaanse mijnbouwer.

Eerder dit jaar berichtte Truckstar al over een op handen zijnde 95-tons kipper van Ginaf. Op dat moment betrof het nog een gerucht. Gevoed door een ‘artist-impression’ van Ginaf-liefhebber Bram Corts (zie foto), hield de zware Ginaf de gemoederen bezig. 

Waar rook is, is vuur

Die geruchten zijn niet ongegrond: Ginaf ontving daadwerkelijk een order voor tien van deze zware HD5395TS trucks, zoals de officiële benaming luidt. Inmiddels beschikken we over uitgebreide informatie over de trucks. Volgens de specificaties beschikken de trucks over een laadvermogen van maar liefst 70 ton. De laadbak die Ginaf monteert betreft een kipper met een inhoud van 30 kubieke meter. 

Ford cabines voor Ginaf?

Artist impression van Bram Corts 

Cummins motor met 610 pk 

De trucks zijn voorzien van de cabine van de Turkse Ford Cargo. Om het totaalgewicht van maximaal 90 ton voort te bewegen bevindt zich onder deze stuurhut een Cummins QSX15 motor met 610 pk en een koppel van 2542 Nm bij 1400 toeren, gekoppeld aan een ZF 12AS3141TO geautomatiseerde twaalfgangs versnellingsbak. 

De zware Ginafs zijn bestemd voor de Braziliaanse mijnbouwgroep Vale S.A., die de trucks vanaf het eerste kwartaal van 2015 in gaat zetten in de zware mijnbouw. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie